De Wet zorg en dwang vervangt per 1 januari 2020 de wet BOPZ en het is goed mogelijk dat jij als zorgprofessional nu te maken krijgt met de nieuwe wet. Maar wat betekent dat voor de zorg die je verleent? Wat mag wel? En wat mag niet?
De wet betekent flinke veranderingen. Het gaat niet meer over vrijheidsbeperkende maatregelen, maar over onvrijwillige zorg. De zorg is niet meer gekoppeld aan een bepaalde locatie, maar aan een zorgvrager met een bepaalde problematiek. Denk aan een verstandelijke beperking of psychogeriatrische problematiek zoals dementie. Bij wilsonbekwaamheid mag onvrijwillige zorg ingezet worden.
Maar hoe organiseer je dat? Er komt veel kijken bij de Wet zorg en dwang. De stappen rond onvrijwillige zorg zijn ingewikkeld en uitgebreid. Bovendien beschrijft de wet een aantal pittige termen, die niet kant-en-klaar voor gebruik zijn. De nieuwe wet vraagt dus om uitleg en duidelijkheid.
En gelukkig kan dat op een eenvoudige en tijdsparende manier met onze e-learning Wet zorg en dwang.
In de e-elearning komen alle verschillende onderdelen van de wet aan bod. Van ernstig nadeel tot evaluatie leer je hoe de wet in elkaar zit. En aan de hand van praktijkvoorbeelden maken we de wet inzichtelijk voor je, zodat de stof toepasbaar is bij jou op de werkvloer.
De e-learning is beschikbaar in 3 verschillende cursussen:
- Wet zorg en dwang basiscursus voor niveau 1 en 2
- Wet zorg en dwang basiscursus voor niveau 3 en 4
- Wet zorg en dwang cursus voor zorgverantwoordelijken
Wil je goed op de hoogte zijn van de nieuwe wet? Goed voorbereid aan het werk kunnen? Lees hier meer over de e-learning Wet zorg en dwang.