Wat je allemaal met Excel kan doen

In Microsoft Excel kan je heel makkelijk een adressenbestand, opslaan, bijhouden en natuurlijk allerlei andere berekeningen uitvoeren. De basis van het werken met Excel is helemaal niet moeilijk. De volgende functies van Excel zullen je leven een stuk gemakkelijker maken.  

Select all 

Laten we beginnen met een vrij simpele truc, maar erg handig. Als u alles in het werkblad wilt selecteren, kunt u de sneltoets Ctrl + A gebruiken. Het probleem met deze snelkoppeling is dat Excel niet altijd alle gegevens uit uw werkblad selecteert. Als je een reeks gegevens in je spreadsheet hebt gevolgd door een lege kolom en je drukt op Ctrl + A, dan wordt vaak alleen het datablok geselecteerd dat de muisaanwijzer bevat. Druk nogmaals op Ctrl + A en u heeft alle gegevens 

Flash fill 

Stel dat je een document hebt vol met namen en adressen, maar elke betekenis wordt op een heel andere manier gespeld. De ene naam heeft een hoofdletter, de andere niet. De ene postcode heeft een spatie tussen de cijfers en letters, en de andere heeft alles bij elkaar. Dit kan eenvoudig worden aangepast met flash fill. Kopieer het adresbestand naar een nieuw tabblad en voer de eerste drie gegevens in. Als u tijdens het voorbeeld van de voorgestelde flash fill op Enter drukt, wordt de hele kolom direct gevuld. Als u later een actie wilt starten, kunt u dat doen met Ctrl + E. Op deze manier kunt u alle gegevens netjes verzamelen. 

Snelle berekeningen 

U kunt de meest complexe berekeningen uitvoeren met Excel, met een ingewikkelde formule. Maar vaak is de SOM-berekening alleen benodigd. Excel heeft dit veel vereenvoudigd. Het enige wat u hoeft te doen om de SOM-berekening toe te voegen, is door op een cel onder of naast het waardenbereik dat u wilt toevoegen te klikken en vervolgens op Alt + = te drukken. De functie SOM wordt nu automatisch toegepast op een reeks waarden en het resultaat wordt weergegeven in de actieve cel.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *