Werken in de groenvoorziening? 3 Basiselementen van tuin- en landschapsinrichting

Het plezier van een tuin is dat je hem vele jaren kunt zien groeien, of het nu gaat om een bloeiend stadspark of een kleine particuliere achtertuin! Als je werkt in de groenvoorziening, dan is het belangrijk dat je vertrouwen krijgt in het landschap waarin je werkt. Daarom hebben we 3 basiselementen opgesteld die je hierbij zullen helpen.

Creëer en beheer het plan

Voordat je begint, moet je goed bedenken hoe de tuin gebruikt zal worden en wat je hiervoor nodig hebt. Heeft de gemeente de opdracht gegeven om een bruisend stadspark te maken waarin de bewoners helemaal tot rust kunnen komen, dan zijn comfortabele zitplaatsen een van de eerste aspecten om over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan mooie tuinstoelen – bij voorkeur in de zonneschijn! Werken in de groenvoorziening betekent dat je proactief aan de slag gaat met het realiseren van praktische, ontspannen groene omgevingen, dus is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de benodigdheden en wensen van de desbetreffende opdrachtgever. Zorg ervoor dat jullie als een team werken om de specifieke behoeften realiseerbaar te maken. 

Houd rekening met de bodem

Een van de belangrijkste dingen die je voor een tuin kunt doen, is nadenken over de voorbereiding van de grond. Natuurlijk hangt de voorbereiding geheel af van de oorspronkelijke condities van de bodem, dus is het belangrijk dat de grond adequaat wordt geanalyseerd. Een ideale bodem is doorgaans ongeconsolideerd, goed gedraineerd, flexibel en rijk aan voedingsstoffen. De planten zullen je er dankbaar voor zijn en de tuin jarenlang gezond houden. 

Wil je meer weten over hoe jij aan de slag kunt gaan in de groenvoorziening? Kijk dan gauw op groen-werk.nl voor de leukste vacatures in jouw omgeving! 

Wees lief voor de wilde dieren 

Ben je nieuw in de groenvoorziening, dan is het belangrijk om te onthouden dat de aanwezige diertjes mede verantwoordelijk zijn voor het bloeiende groene landschap! Er zijn veel beginnende tuiniers die  wilde dieren beschouwen als de vijand – insecten en hun larven beschadigen planten, vogels eten ons fruit en muizen knabbelen aan de zaadjes. 

Maar let erop dat wilde dieren een belangrijke rol spelen in de tuin. Denk aan de vogels die zich met allerlei ongedierte in de tuin voeden, zoals naaktslakken, bladluizen en rupsen, de bijen bestuiven onze voedselgewassen, en de egels, kikkers en vlinders genieten net zoals jij van een groene habitat. Zorg er dus voor dat je de plezier van de ruimte behoudt voor jouw metgezellen! 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *