6 ideeën voor een gezellige tuin

6 ideeën voor een gezellige tuin

Jouw tuin dient als een toevluchtsoord voor ontspanning en het verbinden met dierbaren. Daarom is het van groot belang om het zo gezellig mogelijk te maken. Laat je inspireren door onze tips om de sfeer in jouw tuin te versterken. Wedden dat je er straks niet meer weg wilt!

#1 Sfeerverlichting

De meest romantische diners vinden niet voor niets plaats in de warme gloed van kaarslicht: verlichting zet de toon voor de mooiste momenten. Daarom is sfeerverlichting een echte must-have voor een gezellige tuin. Zo geniet je ook niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds van de oase achter je huis. Kies voor gekleurde kaarsen, lampionnetjes van papier of zoutlampen voor een bohemian uitstraling. Of ga voor een minimalistische, draadloze buitenlamp voor een strakke en moderne look. Deze kun je ook nog eens makkelijk verplaatsen.

#2 Mozaïek

Ook na de zomer kun je je ontspannen vakantiegevoel vasthouden door je tuin slim te ontwerpen. Door je terras of muur met mozaïek te betegelen creëer je gelijk een werelds gevoel. Serveer er bijpassende hapjes zoals gevulde dadels of olijven en je waant je zo weer in de uitnodigende Mediterraanse of Midden-Oosterse sferen.

#3 Comfortabele tuinmeubelen

Hoe je tuin er ook uitziet, zonder comfortabele zit- en ligplekken zul je er weinig tijd willen doorbrengen. Daarom zijn goede tuinmeubelen misschien wel de beste investering die je kunt doen voor je tuin. Zorg voor genoeg zitplekken, zodat je ook je geliefden kunt uitnodigen om samen van je heerlijke plekje te genieten.

#4 Haardvuur

Op de late zomeravonden of frisse herfstochtenden wanneer de temperatuur alweer daalt, is er niks lekkerder dan samen voor een vuurtje te nestelen. Bouw zelf een vuur met brandhout uit de buurt of investeer in een elektrische haard die ook voor buiten geschikt is.

#5 Kunstgras

Wist je dat je stress levels omlaag gaan als je naar natuur kijkt? Daarom is gras in je tuin niet alleen goed voor de sfeer van je tuin, maar ook voor je (mentale) gezondheid. Daarnaast is het geweldig voor kinderen om lekker in te spelen. Heb je geen groene vingers of is je grond niet geschikt voor vegetatie? Ga dan voor kunstgras, en zoek de juiste kunstgras aanbieding. Tegenwoordig gaat kunstgras erg lang mee en is het hyperrealistisch. Zo heb je de voordelen van gras, zonder het grasmaaien

#6 Accessoires met textuur of print

Last but not least kun je de finishing touch aanbrengen door het af te maken met accessoires. Dit is een laagdrempelige manier om jouw persoonlijkheid te laten zien. Voel je je in de zomer uitbundig en kleurrijk, maar houd je in de herfst meer van zachte texturen en aardetinten? Met accessoires verander je gemakkelijk de sfeer. Extra tip: struin vintage winkeltjes, kringlopen of Marktplaats af voor unieke vondsten. Fijn voor je portemonnee en het milieu!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *