De juiste maat bepalen voor jouw Deens ovale tafel, hoe doe je dat?

Het kiezen van de juiste maat tafel kan een behoorlijke opgave zijn, zeker als het gaat om een Deens ovale tafel, een mangohouten tafel deens ovaal bijvoorbeeld. De Deens ovale tafel is inmiddels niet meer weg te denken uit de woonmagazines en terecht, want het is een praktische stijlvolle tafel die in allerlei ruimtes gebruikt kan worden: de woonkamer, de eetkamer of op kantoor bijvoorbeeld. Maar hoe kies je de juiste maat? In dit artikel geven we een aantal tips.

Geen ingewikkelde manoeuvres

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte. Houd daarom bij het opmeten van de ruimte rekening met de loopruimte om de tafel heen. Een handige vuistregel is om minimaal 90 centimeter aan alle zijden van de tafel te hebben. Daardoor weet je zeker dat je makkelijk om de tafel heen kunt lopen, zonder dat je daar moeilijke bewegingen voor hoeft uit te voeren. 

De ruimte optimaal benutten

Ook is het belangrijk om te bedenken voor hoeveel personen je minimaal plek nodig hebt aan tafel. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin of regelmatig gasten over de vloer dan is het natuurlijk belangrijk dat iedereen aan tafel past, zonder dat dit krap voelt. Een handig geheugensteuntje: aan een tafel van 160 of 180 centimeter passen vier personen en aan een tafel tussen de 200 en 240 cm passen zes personen. Gebruik je de tafel enkel als bureau om bijvoorbeeld thuis te werken, dan is een kleinere maat vaak al voldoende. Wel zouden wij altijd adviseren om in een grote ruimte een zo groot mogelijke tafel te plaatsen zodat je de ruimte extra benadrukt. 

Spinpoot, U-poot of X-poot?

Tot slot heeft ook de soort poot invloed op de grootte van de tafel. Met een spinpoot bijvoorbeeld, die in het midden van de tafel zit, heb je de mogelijkheid om ook aan de kopse kanten stoelen te plaatsen. Kies je voor een U-poot of X-poot, die altijd aan de zijkant van de tafel gemonteerd zijn, dan kan dat niet. 

Ben je naast een Deens ovale tafel ook naar andere meubels op zoek? Kijk dan eens naar de grote collectie mangohout meubels. Deze matchen perfect met een Deens ovale tafel van mangohout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *