Dingen die je kunt doen om thuiswerken leuker te maken

Sommige mensen werken graag vanuit huis en kunnen zich niets beters voorstellen dan een dag met hun laptop in een pyjamabroek. Anderen missen de structuur en de informele gesprekken met collega’s die op hun kantoor plaatsvinden. Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, je kunt thuiswerken altijd nog plezieriger maken. We willen graag wat ideeën met je delen om dit te bereiken. En wie weet? Misschien wil je niet eens terug naar kantoor!

Creëer een fijne omgeving

Met hun saaie kleurenpaletten, synthetische tapijten en zoemende systemen hebben de meeste werkplekken een vreugdeloos zintuiglijk landschap. Voeg daar het lawaai van rollende stoelen en het feit dat veel ruimtes vaak te warm en te koud zijn aan toe, en je kunt nooit gefocust werken.

Wanneer je vanuit huis werkt, kun je een omgeving creëren dat werkt voor jou. Een deel hiervan kan het elimineren van onaangename geluiden zijn, maar je kunt ook dingen toevoegen die je fijn vindt. Denk aan het ophangen van een schilderij die je rust geeft wanneer je wegkijkt van je scherm. Speel natuurgeluiden af. Kies een felgekleurde mok voor je ochtendkoffie. Zet een diffuser neer. En bij een fijne werkomgeving hoort natuurlijk ook alle apparatuur die je nodig hebt. Denk niet alleen aan een tweede beeldscherm, maar ook aan printers, inktcartridges en je werktelefoon.

Zonneschijn

In de meeste kantoren is weinig daglicht beschikbaar. Voor de meeste werknemers komt het enige licht gedurende de dag van de doffe fluorescerende lampen boven hun hoofd. Toch toont onderzoek aan dat werknemers die meer aan daglicht worden blootgesteld, beter slapen, minder gestrest zijn en overdag actiever zijn. In je huis heb je meer controle over waar je wilt werken, dus kies indien mogelijk een ruimte bij een raam. En als je niet veel natuurlijk licht in je ruimte hebt, gebruik dan lampen om de helderheid te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *