Een actieve en toch ontspannen vakantie? Ga wandelen in Frankrijk

Je weet ongetwijfeld als geen ander dat wandelen je blij en gelukkig maakt en het dé remedie is tegen te veel stilzitten als je een fanatieke wandelaar bent. Ook hebben je botten, spieren, bloeddruk, bloedvaten, hart, gewicht en geheugen er baat bij. Minimaal een half uur per dag lopen, is ook goed voor je mentale gesteldheid, in het bijzonder als je gaat wandelen in een schitterend landschap in een zonovergoten vakantieland. Oriënteer jij je op het moment op een bestemming voor je aanstaande vakantie en staat la douce france bovenaan jouw persoonlijke verlanglijstje? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want we je inspireren graag met een wandelvakantie in Frankrijk. Uiteraard lichten we ook een comfortabele accommodatie om te verblijven uit, namelijk een luxe vakantiehuis op een vakantiepark in het midden of het zuiden van het populaire vakantieland.

 

Bezoek de mooiste plekken 

Het is niet verwonderlijk dat Frankrijk een populaire bestemming is onder liefhebbers van wandelen. De kans op mooi weer is vrijwel altijd groot. Bij het maken van wandeltochten waarmee je het vakantieland goed kunt ontdekken, is dat natuurlijk heel fijn. Het is ook leuk dat je van tevoren nooit precies wat je op een wandeltocht allemaal gaat tegenkomen, met name als je avontuurlijk bent ingesteld. Als je gaat wandelen kom je immers op heel veel verrassende plekken. Frankrijk biedt je eindeloos veel variatie, of je nu een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken, zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen of door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen. De Franse bevolking speelt daar in elk arrondissement perfect op in door wandelaars te voorzien van duidelijke bewegwijzering. De Franse VVV (Office du Tourisme) ondersteunt deze bewegwijzering.

 

Wandelroutes van het Office du Tourisme

De medewerkers van een lokaal Office du Tourisme geven je graag tips en advies voor mooie korte en lange wandeltochten over perfect geprepareerde wandelpaden. Tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis mag je de leukste wandelroutes meenemen, die je voeren door de bergen, natuur en heuvels. De wandeltochten brengen je ook door idyllische dorpjes en eeuwenoude steden, waar het mogelijk is om en passant musea te bezoeken, te winkelen bij schattige boetiekjes en te lunchen of dineren bij knusse bistro’s en culinaire restaurants. Op een dag vol van kunst en cultuur, adembenemend mooie landschappen en Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen, wil je uiteraard ook even heerlijk de benen strekken en genieten van de rijke Franse eetcultuur.

 

Vakantiehuis met privézwembad

Door goed te rusten ben je de volgende vakantiedag weer helemaal uitgerust voor de volgende wandeltocht, want dan kunnen je gewrichten en spieren optimaal ontspannen. Daarom gaat er niets boven een luxe uitvalsbasis die van alle gemakken is voorzien. Op een uitgestrekt vakantiepark van de vooraanstaande keten FranceComfort kun je vakantie vieren zoals jij dat fijn vindt en ben je verzekerd van alle faciliteiten die je wandelvakantie in Frankrijk compleet maken. Kies je voor een vakantievilla met een privézwembad dan kun je je spieren op een ultieme manier soepel maken door zo vaak te zwemmen als je wilt. Verder heb je in je vakantiehuis de beschikking over een riante woonkamer, een moderne badkamer, meerdere slaapvertrekken en een tuin of terras. Wij zeggen bij Nieuwsbunker alvast: bonnes randonnée! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *