Hoe werkt een traplift

Momenteel neemt de vergrijzing in Nederland toe. Nederland beschikt over een groeiend aantal ouderen. Deze ontwikkeling heeft grote invloed op de werking van de markt: er worden steeds meer producten ontwikkeld die zich richten op de oudere generatie. Hiervan zijn trapliften een prachtig voorbeeld.

De traplift maakt het voor ouderen en personen die slecht ter been zijn mogelijk om op een veilige manier de andere verdiepingen te bereiken. De traplift is in diverse soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor ieder wat wils is. Kijk op Trapliftenvergelijken.nl

Hoe verloopt een rit met een traplift?

  • De rit start met het uitklappen van de zitting en armleuningen, zodat het betreffende persoon plaats kan nemen op de stoel en voor extra veiligheid verkrijgt dankzij de armleuningen.
  • Zodra het persoon plaats heeft genomen op het stoeltje zal de voetensteun uitgeklapt kunnen worden. Hier kan het persoon zijn of haar voeten op plaatsen, zodat de voeten niet gepijnigd worden tijdens de rit. 
  • Het is erg belangrijk om tijdens de rit de gordel om te doen. Dit geeft het persoon extra veiligheid tijdens de rit.
  • De traplift is voorzien van een knop of joystick. Zodra het persoon op deze knop drukt, zal de traplift in beweging komen. Het drukken op de knop kost nauwelijks kracht. 
  • Zodra de traplift op bestemming is aangekomen, zal de stoel zelf tot stilstand komen, waarna het persoon de knop kan loslaten. Bij stilstand zal de stoel opladen.

Hoe bedien je een traplift?

In de beschrijving komt kort naar voren dat de traplift te bedienen is aan de hand van een knop. Het persoon heeft zelf in handen wanneer de stoel zich voortbeweegt of stilstaat. Op die manier kan de stoel geen onverwachte bewegingen maken. Zodra de knop wordt losgelaten, zal de stoel tot stilstand komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *