Hoe wordt mangohout behandeld?

Mangohout is in de meubelindustrie een maar al te populaire houtsoort. Het staat bekend om zijn mooie, warme uiterlijk. Maar voordat het in de showroom van een winkel zoals De Meubel Importeur komt te staan, ondergaat het een tamelijk uitgebreid bewerkingsproces. In dit blog bespreken we niet de vraag “wat is Deens ovaal?” maar juist “wat gebeurt er voordat ik een eettafel koop?”

 

Wat gebeurt er met mangohout voordat er meubels van worden gemaakt?

Voordat mangohout wordt verwerkt, worden de planken op verschillende punten zorgvuldig beoordeeld. Zo moet de kleur binnen specifieke standaarden vallen, moeten de houtvezels sterk genoeg zijn en hoort de houtnerf gelijkmatig te zijn. Na deze keuring wordt het hout geschaafd om oneffenheden te verwijderen. Vervolgens wordt het gedroogd, zodat het later minder snel kromtrekt.

 

Hoe wordt mangohout behandeld?

Mangohout is niet alleen beschikbaar in een natuurlijke kleur, ook meubels van zwart mangohout zijn erg populair. Neem als voorbeeld een salontafel die rond is, van zwart hout. Hoe krijgt zo’n meubel zijn kleur?

 

Eerst wordt het hout behandeld met een laag zwarte verfbeits, gevolgd door een afwerking

met donkere bijenwas. Daarnaast worden alle zwarte mangohouten meubels gezandstraald

zodat ze een ruwe structuur krijgen. De behandeling van de naturel meubels is anders. Deze

worden gladgeschuurd, vervolgens geolied met meerdere lagen transparante houtolie en ten

slotte afgewerkt met een natuurlijke bijenwas.

 

Is mangohout onderhouden moeilijk?

Elk mangohouten meubelstuk van De Meubel Importeur is dankzij de toepassing van beits, olie en bijenwas beschermd tegen UV-straling en viezigheid. Dit maakt het erg makkelijk om zo’n meubel schoon te maken. Vaak is een vochtige doek al genoeg. De bijenwas zorgt daarnaast voor een warme glans, wat de meubels een sfeervolle uitstraling geeft.

 

Zoals je ziet, vereist het bewerken van mangohout veel werk van de specialisten, maar het eindresultaat is het zeker waard. Koop daarom meubels van mangohout bij De Meubel Importeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *