Industriële ontwikkelingen in 2021

De industriële branche heeft gigantische ontwikkelingen meegemaakt sinds de industriële revolutie die rond 1750 begon. In Europa zagen we dat begin negentiende eeuw de industriële revolutie vervolgd werd. Een hoop functies zijn door de jaren heen weggevallen. Dit komt door de automatisering en het digitale tijdperk waar we inmiddels in leven. Een hoop werk hoeft niet meer door mensen verricht te worden, wat het werk veiliger maakt maar het heeft er ook voor gezorgd dat veel mensen zonder baan zijn komen te zitten. Lees snel verder om te zien wat de industriële ontwikkelingen in 2021 zijn. 

De herstelling van industrie

Het afgelopen jaar was er een grote onzekerheid in de industriële branche. Dit heeft voornamelijk te maken met het coronavirus. De maatregelen hebben er lange tijd voor gezorgd dat werkzaamheden tijdelijk stil werden gelegd of enorm vertraagd zijn. Gelukkig zien we dat de groei steeds beter wordt in 2021 en dat er in Nederland aantrekkende exporten zijn die hiervoor zullen zorgen. 

Industriële bedrijven bieden meer 

Net zoals bijvoorbeeld een EPC contractor, waarbij er wordt gekeken naar Engineering, Procurement en Construction, bieden bedrijven steeds meer. Wat we hiermee bedoelen is dat er steeds meer bedrijven zijn die in één project alles voor een klant uitvoeren. Dit wordt vaak ook wel een turn key project genoemd. Van A tot Z wordt er dan gekeken naar alles wat verbouwd, gerenoveerd of gemaakt moet worden. 

Digitale tijdperk en industrie 

Zoals eerder benoemd heeft digitalisering en automatisering gezorgd voor zowel voor- als nadelen. Het werk in de industriebranche is veiliger dan ooit en er kan al lange tijd aan massaproductie gedaan worden. Echter heeft dit er in de negentiende eeuw ook voor gezorgd dat men zonder baan kwam te zitten. De baantjes die er vroeger waren kent de nieuwe generatie niet. 

Bedrijven proberen deze kloof te verkleinen door hun personeel regelmatig trainingen te bieden en te ontwikkelingen. Zo kan het personeel meegenomen worden bij nog meer automatisering. Want ondanks dat een hoop nu door machines uitgevoerd kan worden, is er nog steeds personeel nodig die deze machines monitort en bestuurt. Ook wanneer er iets misgaat is het belangrijk dat er iemand bij staat die direct actie kan ondernemen. 

Werken in de industriebranche

Vind je de industriebranche interessant en ben je opzoek naar een baan in deze branche? Dan heb je geluk! Er is een grote vraag naar personeel in de industriebranche. Er wordt een hoop ontwikkeling en groei aangeboden en de secundaire voorwaarden in de contracten zien er vaak goed uit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *