Inspiratie voor de drie belangrijkste ruimtes in een huis

Je huis is waar je leeft, waar je slaapt en soms ook waar je werkt. Verschillende ruimtes hebben hun eigen functies, en de inrichting van die ruimtes is daar op aangepast. We zetten de drie belangrijkste ruimtes in een huis voor je op een rij en geven je graag tips voor de inrichting.

 

Woonkamer

De woonkamer is een centraal punt in een huis. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je er zijn. Een ontbijtje op de bank, de krant tussen de middag, een goede film op televisie in de avond. Een woonkamer moet dus zowel praktisch als gezellig zijn. Een comfortabele bank is een belangrijke voorwaarde, maar ook een goede tafel waar je aan kunt eten, aan kunt werken of een gezelschapsspel kunt spelen is een belangrijk onderdeel van de woonkamer.

Kies je voor dimbaar licht dan heb je voor iedere situatie – van het lezen van een boek tot een romantisch avondje op de bank – een goede oplossing. Privacy is ook belangrijk in een woonkamer. Als je kiest voor verduisterende duo rolgordijnen heb je een praktische oplossing voor ieder moment. Niet alleen om nieuwsgierige ogen buiten te houden, rolgordijnen zijn ook uitstekend geschikt als zonwering op warme dagen bijvoorbeeld, of om te voorkomen dat het hinderlijke licht van een straatlantaarn op je beeldscherm schijnt.

 

Keuken

De keuken wordt ook wel een ‘het hart van het huis’ genoemd. Het is niet alleen de plaats waar je kookt, in de keuken kom je als gezin ook samen om te eten of de dag te bespreken, en sommige mensen gebruiken de keuken zelfs als rustige thuiswerkplek. Dus zorg je er voor dat je keuken niet alleen praktisch is ingericht, maar ook gezellig. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een zwarte keuken. Een hoogglans zwarte keuken oogt chique, terwijl een matzwarte keuken juist een rustieke uitstraling heeft.

Slaapkamer

Veel mensen kunnen niet goed slapen als het licht is. Duisternis is dus belangrijk in een slaapkamer. Hierbij is een goede (verduisterende) raamdecoratie de ideale oplossing. Het houdt de zon, maar op warme dagen ook de warmte buiten en je slaapt lekker koel in het donker.

Sfeer is belangrijk in een slaapkamer. Kies voor kleuren en accessoires waar je rustig van wordt, bijvoorbeeld aan de hand van een moodboard, en zorg voor een comfortabel bed met een zacht dekbed. Je verblijft tenslotte een groot deel van de dag in de slaapkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *