Printerfabrikanten maken hun cartridges duurder: dit is waarom

Peperdure inktcartridges zijn altijd een groot nadeel geweest van het bezitten van een printer. Niets is vervelender dan een lege cartridge, maar wanneer je iets moet printen zul je toch in de buidel moeten tasten. En nu maken printerfabrikanten hun inktpatronen nóg duurder! Je vraagt je misschien af waarom ze zoiets doen. Dat komt allemaal neer op winstmarges. Fabrikanten verlagen de prijzen van hun printers steeds meer, dus vertrouwen ze op de verkoop van prijzige inkt en toners om het verschil te compenseren. Helaas voor ons consumenten betekent dit dat cartridges steeds duurder worden. Maar dat is niet de enige reden voor de stijgende inkt prijzen.

Grondstofprijzen, inflatie, en chip tekorten

Maar wat zijn de andere redenen voor de prijsverhogingen van inktcartridges? Ten eerste zijn de grondstofprijzen in de afgelopen jaren flink gestegen. Dit betekent dat de productie en transport van een inktpatroon veel meer kost dan in het verleden. Daarnaast hebben we te maken met wereldwijde inflatie. Ons geld wordt langzaam minder waard, wat ervoor zorgt dat de prijzen van producten duurder worden. Ten slotte is er een wereldwijd tekort aan chips, waardoor het duurder en lastiger is om printers te produceren. Al deze factoren hebben bijgedragen tot hogere prijzen voor inktpatronen.

Hoe kan ik besparen op mijn printkosten?

Dus wat kun je doen om op je printkosten te besparen? Zelfs vóór de prijsstijgingen van de printerfabrikanten waren de prijzen voor originele inktcartridges en toners al erg duur. Veel mensen kozen er dan ook al voor om over te schakelen op alternatieven. Met alternatieven bedoelen we “huismerk” cartridges en toners. Door te kiezen voor een alternatief product bespaar je al snel op je printkosten omdat de alternatieve producten de goedkope aankoopprijzen van de printer zelf niet hoeven te compenseren. Veel winkels en webshops bieden al een groot assortiment huismerkproducten aan.

Door te kiezen voor een alternatief geniet je vaak ook meer voordelen dan alleen een goedkopere prijs. Bij webshops zoals Inktweb.nl krijg je bijvoorbeeld 2 jaar garantie op jouw huismerk inktpatronen. Zo ben je altijd verzekerd van een werkend product. Ook zijn alternatieve inkt cartridges beter gevuld dan hun originele tegenhangers. Hiermee print je dus meer voor minder!

We hopen je met dit artikel genoeg geïnformeerd te hebben over de prijsverhogingen van inkt en toners. Heb je nog opmerkingen of vragen? Laat ze achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *