Testen corona snel

Als je op reis wil of naar een bepaald feest of festival, heb je soms een QR-code nodig op de CoronaCheck-app. Die kun je met een geldige vaccinatie of booster in de app krijgen, maar als je geen prik(ken) hebt gehad, zul je een pcr test moeten doen. Deze test geeft je namelijk een uitslag die je in de app kunt krijgen en die internationaal geldig is. Niet alle testen kunnen je zo’n code geven en sommige testen zijn alleen in Nederland geldig. Je kunt ook bij de GGD testlocaties terecht, maar daar duurt het vaak veel langer voor je de uitslag hebt. Bovendien zitten die locaties vaak vol.

 

De test

Daarom boek je een pcr test. Er zijn meerdere locaties en soms zijn ze nog dichter bij je huis ook. Pcr is een afkorting voor polymerase chain reaction. De pcr test wordt gedaan door een uitstrijk van je keel en neus te nemen en die te testen op bepaalde stukjes genetisch materiaal van het coronavirus. 

 

Opties voor testen

Er zijn verschillende opties voor de pcr test. De test wordt hetzelfde uitgevoerd, alleen krijg je de uitslag afhankelijk van de test op een ander moment. Het snelst krijg je de uitslag met een NAAT Last Minute test. Dan krijg je de uitslag binnen een half uur al. Daar betaal je direct het meest voor.

Heb je iets meer tijd voor je de testuitslag nodig hebt? Kies dan voor een Economy of Spoed test. De Spoed test geeft je de uitslag van de test de aankomende nacht nog. Dat is rond half 2, maar dan moet je de test wel voor 2 uur in de middag gehad hebben. 

Anders betaal je een hoger tarief, maar krijg je de uitslag in hetzelfde tijdsbestek als de Economy test. Hiervan krijg je binnen 24 uur de uitslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *