Truss corners en elektrische motortakels: de basis van een professioneel evenement

In de dynamische wereld van evenementen is het cruciaal om een stevige en visueel aantrekkelijke podiumconstructie te hebben. De truss corner en elektrische motortakel spelen hierin een hoofdrol. In dit artikel leest u wat deze materialen zijn en waarom dit zo belangrijk is op evenementen.

Wat is een truss corner?

Truss corners zijn een onmisbaar onderdeel in de podiumconstructie van elk evenement. Een truss corner is een hoekverbinding die gebruikt wordt om trussen aan elkaar te bevestigen. Trussen zijn aluminium constructies waaraan verlichting, geluidsapparatuur en andere materialen worden gehangen. Met behulp van deze hoekverbindingen worden de trussen aan elkaar gekoppeld en kan elke gewenste vorm gerealiseerd worden. Hierdoor bent u in staat om unieke, visueel aantrekkelijke podiumconstructies of beursstands te bouwen.

Soorten truss corners

Er bestaan verschillende soorten truss corners, die beschikbaar zijn voor diverse constructies. Zo zijn ze beschikbaar in de varianten 2-weg, 3-weg of 4-weg voor driehoekige of vierkante constructies. Door het grote aanbod realiseert u elke gewenste hoek en bent u flexibel in het bouwen van uw constructie. Welke variant u kiest, hangt af van de specifieke eisen van uw evenement.

Wat is een elektrische motortakel?

Bij het opbouwen van een trussconstructie mag ook de elektrische motortakel niet ontbreken. Dit apparaat zorgt ervoor dat u materialen binnen uw truss-systeem veilig en efficiënt hijst of laat zakken. Hiermee tilt u automatisch trussen, audiovisuele apparatuur en andere zware materialen naar de gewenste hoogte. Bij de snelle opbouw en afbouw van evenementen is dit materiaal absoluut onmisbaar.

Soorten motortakels

Elektrische motortakels zijn beschikbaar in diverse soorten en maten, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en gewichtscategorieën. Er zijn elektrische motortakels met een draaggewicht van 250 kg, maar ook varianten die wel 2000 kg kunnen dragen. Hierdoor is er altijd een geschikte variant voor uw evenement. De takel gebruikt u in combinatie met bekabeling en sturing. Meestal zijn elektrische motortakels beveiligd tegen overbelasting, waardoor het automatisch remt zodra er te veel gewicht aan hangt. Wel zo veilig!

Waarom is dit belangrijk op uw evenement?

Truss corners en elektrische motortakels zorgen samen voor een soepele opbouw en afbouw van uw evenement. Ze zorgen niet alleen voor een stevige en veilige basis, maar geven u ook flexibiliteit en creativiteit in uw podiumontwerp. Dankzij het ophangen van audiovisuele apparatuur met deze hulpmiddelen, gebruikt u daarnaast de beschikbare ruimte op een efficiëntere manier.

Maar dat is niet het enige. Ook tilt u de ervaring van uw bezoekers naar een hoger niveau. Door geluidsinstallaties op te hangen, heeft het geluid een groter bereik en horen zelfs bezoekers achterin uw evenement. Door het ophangen van schermen mist niemand iets van wat er op het podium gebeurt. En verlichting voegt een extra dimensie toe aan de beleving. Deze elementen zorgen samen voor een professionele uitstraling van uw evenement.

Een betrouwbare leverancier

Bij het huren van truss corners en elektrische motortakels is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Bij Riggingbox vindt u een uitgebreid assortiment en een uitstekende service om ervoor te zorgen dat uw evenement veilig en succesvol verloopt. Het ervaren team adviseert u graag welke materialen het beste passen bij uw situatie. Zo bent u verzekerd van een geslaagd evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *