3 soorten motorhelmen om uit te kiezen

De motorhelm ben je verplicht om te dragen als je op de motor stapt. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen keuzevrijheid hebt. Er zijn namelijk wel heel veel verschillende soorten helmen waar je voor kunt gaan. Het is vooral fijn om te weten dat je altijd een passende soort kunt vinden. Er zijn drie soorten die specifiek vaak gekozen worden.

1 Kiezen voor systeemhelmen

De helm die misschien wel de grootste groep aanspreekt betreft de systeemhelmen. Juist ook omdat deze variant zowel open als gesloten te dragen is. Met als voordeel dat je dus lekker beschermd bent als je de snelweg op gaat. Maar ook kan je de helm aan de onderzijde open laten wanneer je in de warme zomermaanden een tochtje over de dijken maakt. Zo is deze helm dus niet alleen veilig, maar ook altijd comfortabel.

2  Kiezen voor integraalhelmen

Integraalhelmen worden eigenlijk net iets vaker verkocht dan systeemhelmen. Deze hebben als voordeel dat ze helemaal gesloten zijn. Daardoor zijn ze stevig, maar heb je bijvoorbeeld ook nooit hinder van geluid. Er zit wel ook een keerzijde aan dit soort helmen. Het is namelijk wel onder alle omstandigheden wat warmer. Toch is een integraalhelm aanschaffen nooit een slechte keuze te noemen.

3 Kiezen voor jethelmen

Wil je liever op een meer modieuze en moderne manier de weg op? Dan is tegenwoordig de jethelm de populaire keuze. Deze helm is vooral aantrekkelijk wanneer je wat meer voor het plezier op de motor stapt. Bedenk je wel dat deze wat minder aerodynamisch is dan de andere modellen. Dat merk je als je op pad gaat. Dat neemt niet weg dat de andere helmen niet op kunnen tegen de stoere looks die je kunt neerzetten met een mooie jethelm. Ook dat is natuurlijk het nodige waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *