Fietshelmen voor de veiligheid?

Fietshelmen voor de veiligheid

Fietshelmen werden vroeger vooral geassocieerd met Duitsers die de grens over kwamen fietsen. In Duitsland is het stigma op fietshelmen heel anders dan in Nederland. Hier sta je voor gek met een helm terwijl het in Duitsland vaak verplicht is. Maar misschien komt daar nu verandering in. Hoewel veel Nederlanders van de oudere generatie misschien eindeloos beweren dat helmen dragen voor watjes is, hoef je je daar geen zorgen meer over maken. We weten nu hoe schadelijk een hersenschudding is en de meeste fietshelmen zijn best wel fashionable. Eigenlijk kun je ook wel stellen dat fashion voor fietsen sowieso veel verder is gekomen.

Wat is er anders nu?

Fashion For Cycling is vooral verder dan je denkt omdat we eindelijk er naar toe werken dat mensen gewoon kunnen dragen en zijn wie ze willen. De juiste kleding tijdens het fietsen is natuurlijk zeer belangrijk en functionele fashion wordt ook steeds meer gewaardeerd in ons straatbeeld. Zo zijn er steeds meer partijen die zich richten op het bieden van kleding die ook nog functioneel is. Met een poncho op de fiets of een goede regenjas zorg je ervoor dat wind en weer geen rol hoeft te spelen. Gelukkig zijn de functionele kledingstukken ook een stuk mooier geworden door de jaren heen, dus zijn deze prima voor als je aan het werk gaat.

 

Waarom deze fietskledij

Het is immers belangrijk dat de fietskleding ook van goede kwaliteit is. Je wilt natuurlijk niet elke maand weer in de winkel staan om opnieuw te shoppen naar fietskleding. Je kunt het best goed de tijd nemen om de juiste producten aan te schaffen zo dat je niet onnodig hoeft terug te keren naar de winkel. Kies voor kwaliteit wanneer je gaat shoppen voor fietskleding en zorg ervoor dat je iets koopt wat je niet alleen mooi vindt, maar ook nog eens goed bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *