3x populaire etherische oliën

Etherische oliën, ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd, zijn vandaag de dag erg populair en kennen vele toepassingen. Etherische oliën worden gedefinieerd als vluchtige oliën, wat betekent dat de olie vervliegt in de lucht. De oliën worden dan ook het meest gebruikt voor aromatische doeleinden. De heerlijke geuren kunnen onze gemoedstoestand en gezondheid bevorderen. Daarnaast vinden we de oliën terug in zelfzorgmiddelen en het huishouden. Wil jij graag een etherische olie kopen? Hieronder staan een aantal populaire etherische oliën voor je op een rijtje:

1. Lavendel olie

Lavendel is al jaren erg populair. Lavendel behoort tot de dwergstruiken en is, vanwege de kleur en geur, een van de meest geliefde tuinplanten. De geur van lavendel wordt dan ook gebruikt voor allerlei producten.

Lavendel olie wordt gewonnen uit de bloemen van de struik en heeft verschillende werkingen op het lichaam. Zo heeft de aangename geur van de olie een rustgevend effect, waardoor angst en stress gereduceerd worden. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en zullen klachten als spierpijn en pijnlijke gewrichten afnemen.

2. Wierook olie

De etherische olie van wierook wordt gewonnen uit de hars van een winterharde boom. De olie kent een houtachtige geur met een warme en kruidige ondertoon. Omdat de olie relatief wat duurder is, wordt wierook olie vaak gemengd met een andere etherische olie. Tijdens de wintermaanden wordt wierook olie gebruikt om de lucht te zuiveren van ziektekiemen en het immuunsysteem te versterken. Hiernaast bevordert de olie de huidgenezing, mentale helderheid, de spijsvertering en een gezond slaappatroon. Stress, zwelling, ontsteking en pijn worden bovendien verminderd.

3. Bergamot olie

Bergamot is een citrusvrucht die groeit aan bomen. De vrucht is een kruising tussen een limoen en een sinaasappel en heeft de vorm van een kleine peer. Een belangrijke functie van de etherische bergamot olie is het bevorderen van de bloedsomloop. Alle organen en spieren in het lichaam worden hierdoor gestimuleerd. De geur van bergamot heeft een rustgevend en opbeurend effect. Ideaal voor een stressvolle of sombere dag!

Maak jij wel eens gebruik van etherische olie? Kies dan eens voor een van de bovenstaande opties. We weten zeker dat ze ook bij jou in je lijstje met favoriete oliën terecht zullen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *