Welke disselbak aanhanger is het beste voor mij?

Disselkisten zijn de ideale oplossing voor het veilig opbergen van jouw losse materialen. In deze blog ga je te weten komen wat de verschillende disselkisten zijn en van welk materiaal je het best een disselkist kopen kan. Als je een disselbak kopen gaat dan moet je onthouden dat een aluminium disselbox sterker en zwaarder zijn dan een kunststof disselkist aanhanger. De keuze wordt gemakkelijker als je denkt aan wat ga ik erin opslaan en wat wil ik ervoor uitgeven. Je kan ook disselkisten kopen met een geringe hoogte waarbij het mogelijk blijft om jouw voorbord nog open te klappen. 

Een disselkist is de veiligste manier om materiaal in op te slaan!

Zijn kunststof disselkisten de juiste keuze?

Een groot voordeel is dat kunststof disselkisten relatief licht zijn en daarom geschikt zijn om als onderbouw te monteren. De meest populaire onderbouw disselbox is de Stabilo 510x340x300 mm, deze heeft namelijk inhammen zodat je deze makkelijk aan het chassis kan monteren. De Stabilo disselkisten worden geleverd met een geïntegreerd slot met daaroverheen een afdekkap die het slot beschermd tegen vuil en water.

Als je een waterdichte disselbox zoekt dan moet je kijken naar de Profibox Plus, deze is van kunststof gemaakt (PP) en IP55 gekeurd. Door de overlappende deksel en de verhoogde binnenrand heeft water geen schijn van kans. Alle onderdelen zijn gemaakt van kunststof dus roestvorming komt ook niet aan de orde.

Voordelen van kunststof disselkisten in een opsomming:

  • Als onderbouw te monteren (Stabilo)
  • Roestbestendig
  • Volledig waterdicht

Is een disselbox van aluminium een betere optie?

Aluminium disselkisten zijn supersterk en hebben ook geen last van roestvorming. Bij de meeste aluminium disselkisten zit er al een slot bij of er is een mogelijkheid om een hangslot te gebruiken. Jouw gereedschap kan je dus doormiddel van de veiligheid met een gerust hart opbergen. Op bagagewagens zijn deze disselboxen het populairst maar ze zijn ook handig op een boottrailer of vouwwagen om je vakantiespullen mee te nemen. Kijk goed wat op jouw aanhanger past want disselkisten van aluminium zijn er in diverse maten, groot, klein, hoog en laag. 

Montage mogelijkheden voor jouw disselbak

Wij raden hoge disselkisten aan als je er veel in wilt opbergen. Lagere disselkisten zijn de betere optie als jij jouw disselkist wilt wegwerken onder de aanhanger zodat je je voorborden open kan klappen. Als je de juiste afmetingen wil hebben moet je de ruimte tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel meten. Als je het hele voorbord vrij wilt houden dan kan je ervoor kiezen om bij een plateauwagen jouw disselbak onder de laadvloer monteren, hier gebruik je 4 gats ankerplaten voor.

Wil jij meer informatie over disselkisten?

Weet jij nog niet helemaal precies welke disselbak voor jouw doeleinden geschikt zijn? Of heb je een vraag over het monteren van jouw disselbox? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij beschikken over de juiste informatie en zullen jou begeleiden tot het maken van de juiste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *