Alles over een incassobureau

Iedereen heeft vast wel het één en ander gehoord over een incassobureau. Vaak hoor je negatieve verhalen van de kant van de schuldenaar omdat die natuurlijk een goed bedrag lichter is. Maar bedrijven zijn juist heel blij met incassobureaus zoals Agin Otten, want wanbetalers kunnen niet alleen heel vervelend zijn, maar ook nog eens grote gevolgen hebben voor de financiële gezondheid van het bedrijf. Het is de taak van het incassobureau om geen kant te kiezen maar met een heldere blik te kijken naar wat rechtvaardig is. En hier komt veel meer bij kijken dan jij denkt. Daarom zal in deze blog wat meer verteld worden over wat incassobureaus nou precies zijn en hoe ze te werk gaan.  

Wat is een incassobureau?  

Een incassobureau is een bedrijf dat zich bezighoudt met incasso, een mooi woord voor het eisen van geldHet incassobureau werkt in opdracht van de geldeiser. Het contact met degene die de schuld heeft verloopt voortaan via het incassobureau. De schuldenaar hoeft dus geen direct contact meer te hebben met de geldeiser. Het incassobureau betaalt wel de kosten voor het incassoproces maar deze mogen worden doorbrekend naar de schuldenaarHet niet betalen van de rekeningen kan dus een hoop extra geld kosten.  

Cessie 

Het incassobureau kan ook de volledige vordering kopen door middel van een cessie. Het incassobureau wordt zo zelf de schuldeiser en loopt daarmee het risico dat als het incassobureau om welke reden dan ook de vordering niet kan innen, zelf de dupe is van de schuld. Door een cessie zal het incassobureau meer winst kunnen halen, ze de geinde schuld namelijk niet aan de schuldeiser af te staan, maar ze kunnen dus ook een hoop geld verliezen. Cessie wordt niet al te vaak meer gedaan.  

No cure no pay 

Incassobureaus werken vaak wel op basis van no cure no pay. Dit betekent dat in gevallen waarin geen geld is geïnd er ook geen kosten in rekening worden gebracht bij de schuldeiser. Dit geldt meestal alleen voor het stadium waarin het incassobureau aanmaningen stuurt. Als er een deurwaarder wordt ingezet moet de schuldeiser altijd geld betalen, maar dan is er vrijwel altijd een cure.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *