De verschillende soorten chocolade

Witte chocolade

Witte chocolade is gemakkelijk te identificeren vanwege de crèmekleur of de ivoorkleur. Hij wordt gemaakt door suiker, cacaoboter, melk, vanille en lecithine (een emulgator die de ingrediënten helpt mengen) te combineren. Deze ingrediënten geven witte chocolade zijn zoete vanille-aroma. Witte chocolade heeft vaak een smaakprofiel dat kan worden omschreven als overwegend zoet, met vette noten van gezoete gecondenseerde melk en vanille. Witte chocolade van goede kwaliteit heeft een rijke, zachte en romige textuur – een kenmerk dat voortkomt uit de basis van cacaoboter en het hoge suiker- en melkgehalte.  Witte chocolade is uniek omdat hij geen cacaobestanddelen bevat. De vaste stoffen in de cacao geven de chocolade een donkerbruine kleur en een chocoladeachtige smaak die we allemaal kennen en liefhebben. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) stelt normen voor de indeling van elke soort chocolade. Volgens hun definitie moet iets om als witte chocolade te worden beschouwd minstens 20% cacaoboter en 14% melk bevatten, en niet meer dan 55% suiker.

Melkchocolade

Melkchocolade is een klassieker die we allemaal kennen en liefhebben uit onze kindertijd. Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de meest populaire soort chocolade. Het wordt gemaakt door de combinatie van chocoladelikeur (cacaovloeistof en cacaoboter) met suiker en melk. Soms wordt een emulgator, zoals sojalecithine, toegevoegd om de zachtheid te verbeteren. Volgens de definitie van de FDA moet melkchocolade minstens 10% chocolademelk en 12% melk bevatten. Breek een stuk melkchocolade af en laat het aroma de lucht vullen. Geniet van de geur van gekarameliseerde suiker, vanille, chocolade en zuivel. Neem dan een hapje en laat de smaak je mond vullen. Melkchocolade heeft vaak een smaakprofiel dat kan worden omschreven als zoet en chocoladeachtig, met tonen van gekookte melk en gekarameliseerde suiker en een vanille nasmaak.

Donkere chocolade

Donkere chocolade, met zijn opvallende diepbruine kleur, is de tweede meest populaire soort chocolade. Het wordt ook wel zwarte of halfzoete chocolade genoemd en is merkbaar minder zoet dan melkchocolade. De laatste jaren is pure chocolade enorm populair geworden dankzij een aantal artikelen die zijn gepubliceerd over de voordelen voor de gezondheid. Chocolade online bestellen? dit kan je het beste doen bij gust royal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *