Alles over zonnepanelen

Zit jij eraan te denken om te investeren in zonnepanelen, maar weet jij nog niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel leggen wij jou alles uit, wat je rondom zonnepanelen moet weten. Denk hierbij aan de voordelen van zonnepanelen, welke verschillende soorten zonnepanelen er zijn en hoe zonnepanelen op het dak geïnstalleerd kunnen worden. Ben jij benieuwd of zonnepanelen de juiste keuze voor jou zijn? Lees dan in dit artikel alles over zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een interessante investering, omdat je er verschillende voordelen uit kunt halen: financiële besparingen en een bijdrage aan het milieu. Doordat je zelf energie opwekt via een natuurlijke bron, ben je duurzaam te werk. Je maakt dus je eigen groene stroom aan.

Een ander voordeel is dat het geld bespaart, doordat je niet of nauwelijks gebruikt maakt van fossiele brandstoffen. De kosten van de energierekening verlagen hierdoor enorm. Mocht je van plan zijn om ooit het huis te verkopen, dan profiteer je ook van het feit dat de zonnepanelen de waarde van het huis doen verhogen.

Tot slot, kun je rendement halen uit zonnepanelen. Dit doe je door de overige opgewekte energie aan het netwerk te leveren. Wanneer je zonnepanelen hebt, wek je altijd meer energie dan je gebruikt. Deze energie kan dan gebruikt worden voor het algehele energienetwerk. Doordat je deze service verleent, hoef je hierdoor zelf geen KWs prijs te betalen en begint jouw spaarrekening met groeien.

De verschillende soorten zonnepanelen

De keuze van zonnepanelen hangt in eerste instantie af, van het soort dak dat je hebt. Heeft jouw woning een plat dak of een schuin dak? Het is overigens niet verplicht om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Wanneer je een leeg stuk grond hebt, kunnen ze daar ook goed op staan.

Wanneer bepaald is wat het ondergrond zal zijn van de zonnepanelen, moet er bepaald worden welke zonnecellen in de panelen geplaatst moeten worden. Er zijn vier verschillende soorten zonnecellen: polykristallijne cellen, glas-glas panelen, monokristallijne cellen en dunne film zonnepanelen.

Polykristallijne cellen

Dit zijn de standaard zonnecellen die gekozen kunnen worden. Deze zonnepanelen zijn lager in prijs dan de andere, omdat het productieproces eenvoudiger en goedkoper is.

Glas-glas panelen

Glas-glas zijn een speciale uitvoering van de polykristallijne zonnepanelen. Deze panelen zijn beter resistent tegen het weer, hebben een grotere belastbaarheid en zijn beter beschermd tegen prestatievermindering.

Monokristallijne cellen

Deze variant is een hogere investering dan de polykristallijne cellen en dan komt, omdat deze beter presteren en er meer rendement uit monokristallijne cellen gehaald kan worden.

Dunne film zonnepanelen

Dunne film panelen zijn dunner dan polykristallijne- en monokristallijne panelen. Deze panelen zijn lichtgevoelig en presteren ook goed in weersveranderingen.

Zonnepanelen installeren

De grootste klus voor het installeren van de zonnepanelen, zit in het voorwerk van de installateurs. Deze zullen van tevoren het dak meten en bepalen hoe de zonnepanelen het beste geplaatst kunnen worden. Er wordt hier rekening gehouden met de stand van de zon en het daksoort, zodat je optimaal rendement uit de panelen kunt halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *