Alles wat je moet weten over e-sigaretten

E-sigaretten zijn er in vele soorten en maten. Je hebt de simpele all-in-one e-smokers, maar ook uitgebreide instelbare e-sigaretten. Per persoon verschilt de voorkeur. Ben je op dit moment een roker die normale sigaretten gebruikt en wil je overstappen naar e-sigaretten? In dit artikel delen we wat je moet weten over e-sigaretten.

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret werkt op batterijen en verdampt vloeistof waar nicotine of nicotine vrije vloeistof inzit. Dit heeft als doel iemand een soortgelijk gevoel te geven zoals bekend is van de gewone sigaretten. Het voordeel van een e-sigaret is dat er geen rook ingeademd wordt, maar waterdamp. Het grootste verschil is dan ook dat een e-sigaret niks verbrandt. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij.

Hoe werkt het?

Een e-sigaret bestaat uit twee hoofd onderdelen: een tankje en een batterij. Het tankje is het reservoir voor de vloeistof. De vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd. De batterij zorgt voor stroom in de e-sigaret. Wanneer je drukt op de knop van de batterij begint het verdampingselement warm te worden. In de tank begint de vloeistof te verdampen en de waterdamp kan worden geïnhaleerd. De e-liquid wordt in de tank weer verdampt door de coil. Coil is een stukje gloeidraad met daar omheen katoen. Met de batterij warm je het gloeidraad in de coil op en de vloeistof verdampt daardoor die in het katoen is getrokken. Het reservoir van het tankje levert nieuwe vloeistof naar het katoen.

Kopen

Waar kun je e-sigaretten kopen? Online kun je veel webshops vinden waar je e-sigaretten kunt aanschaffen. Wil je liever langsgaan in een winkel? Zoek in jouw regio naar een e-sigaret speciaalzaak voor de dichtstbijzijnde locatie. De coil dien je eens in de twee weken te vervangen. Het katoen is dan namelijk oud geworden en kan niet meer goed vloeistof vasthouden. Hierdoor gaat de smaak achteruit en kan je zelfs verbrand katoen proeven. Ook kun je verschillende e-liquids kopen met verschillende smaken. Je kunt ook telkens nicotine afbouwen en iedere keer een lagere nicotinesterkte te gebruiken. Uiteindelijk kun je een nicotine vrije vloeistof kopen en uiteindelijk helemaal stoppen met roken. De e-sigaret wordt vaak ingezet om te stoppen met roken en om de stap tussen roken en helemaal niet meer roken te versoepelen. Sommige mensen gebruiken e-sigaretten alleen voor de smaak of alleen op speciale momenten zoals men soms sigaren rookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *