Blue Monday

We kunnen ons voorstellen dat je zonder het lezen van het blog al een idee hebt waarom deze dag in januari Blue Monday wordt genoemd. Dat begint denken we al na het verorberen van de lekkerste maaltijden en je je silhouet in de spiegel ziet ten opzichte van de zomerperiode. Precies, de kans is groot als – als je niet gezegend ben een snelle spijsvertering dat er wat kilootjes bij zijn gekomen. Dat is nu niet iets waar de gemiddelde Nederlander bepaald vrolijk van wordt. Dit is niet de enige reden. Zoals je weet heeft vitamine d – wat zonlicht bevat – een gunstige invloed op ons humeur, maar in januari is het juist lang donker. Als we deze punten alleen samenvatten ziet de gemiddelde maandag er dus als volgt uit voor vele: het monotone geluid van de wekker haal je uit je diepe slaap.  Het is nog donker en nadat je in de spiegel hebt gekeken en niet blij bent met wat je ziet wordt ook nog verwacht dat je het sociale dier op het werk. Als je dit op weg naar je werk beseft en mijmert over cocktails, strand & zee word je je er ook nog eens bewust van dat de geplande zomervakantie wel heel ver weg is.

What to do?

Dan is het natuurlijk een idee om een leuk weekendje te plannen, echter is de knip na al het feestgedruis van december natuurlijk ook wat leger. Deze gedachte blijken op Blue monday dus massaal de boventoon te voeren in ons bewustzijn. Toch apart, dat deze massale energie de gedachte vullen vanveel mensen tegelijk. Universele energie bestaat dan tóch, lijkt het wel! Verwen jezelf een met een heerlijke dames badjas, zachte handdoek of iets anders lekkers voor in de badkamer.

Hoe maken we de volgende Blue Monday wat draaglijker?

Maar ach, het is gelukkig geen Blue month, het is slechts één dag volgens de wetenschapper Cliff Arnall. Het is feitelijk een off-day waarvan we op voorhand de datum weten. Alles heeft een keerzijde en zolang tegenslagen in de planning liggen kunnen we hier ons voordeel meedoen en ons er tegen wapenen. En hoe? Daar gaan wij hier op kantoor onder het genot van een kopje thee – dit keer maar rustgevende thee – eens over nadenken. En volgend jaar zullen wij je voorbereiden op deze dag en na gaan denken hoe we deze dag  op voorhand wat positiever kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *