De avontuurlijkste strandactiviteiten in Nederland

Nederland is een heerlijk land mede door onze prachtige stranden. Nederland heeft een kustlijn van maar liefst 350 km lang met daaromheen prachtige natuur. Het is heerlijk om hier in je vrije tijd van te genieten. Naast wandelen, lekker eten en zandkastelen bouwen zijn er ontzettend stoere activiteiten die er op het strand gedaan kunnen worden. 

Surfen

Bij surfen denk je al snel aan plekken als Hawaii of Australië… maar ook in Nederland kan je op een surfplank de golven trotseren. Het is een leuke activiteit om de basistechnieken van het surfen te leren. Als het voor het eerst lukt om je evenwicht te bewaren en richting de branding voortgestuwd te worden merk je welke fantastische ervaring het is. Scheveningen is in Nederland de plek waar je de beste golven hebt om te surfen. 

Kitesurfen

Het wordt een steeds populairdere sport in Nederland: kitesurfen. Begrijpelijk want het is een ontzettend gave activiteit. In Nederland is genoeg water om goed te kunnen kitesurfen, ook staat er vaak een stevige wind. Het is wel belangrijk om lessen te nemen want het is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is een sport die je niet binnen 2 à 3 uur onder de knie hebt, ook theorielessen zijn essentieel om te begrijpen hoe het werkt. Voor kitesurfen heb je natuurlijk uitrusting nodig. De kite met bar (het stuur van de kite), een board en een wetsuit om jezelf warm te houden in het koude water zijn essentieel. Al zin in een spectaculair avontuur langs de kust?

Suppen

Ben je niet zo van het koude water? Dan is suppen iets voor jou! Bij suppen sta je op het board en beweeg je door het gebruik van een paddel. Het lijkt erg ontspannen maar op de zee kan het ook echt aanvoelen als een full-body workout. Het voordeel aan suppen is dat het niet heel moeilijk is en eigenlijk iedereen de sport meteen kan beoefenen. Bij suppen wordt gebruik gemaakt van een speciaal sup board, deze is een stuk breder dan een normaal surfboard. Het is hierdoor ook een stuk beter bestand tegen golven en veel stabieler. 

Brandingkajakken

Brandingkajakken is ook een spectaculaire activiteit die je langs de Nederlandse kust kan beoefenen. Het doel hierbij is om de grote golven te trotseren. Het heeft hierdoor iets weg van golfsurfen. Hoe hoger de golven hoe avontuurlijker het wordt. Het is een leuke activiteit maar ook behoorlijk vermoeiend. Het kajakken kan alleen of per twee in een kajak. Durf jij het avontuur aan om de golven te breken of zo snel mogelijk richting de branding te glijden?

Spullen opbergen

Deze leuke hobbys vragen ook om veel uitrusting. Wanneer je de avontuurlijke strandactiviteiten vaak uitvoert is het verstandig om hiervoor eigen materialen te kopen, maar waar laat je die? Het is begrijpelijk dat je niet altijd ruimte hebt voor een kite of een surfboard. Een opslagruimte huren biedt hiervoor de oplossing. Neem gerust een kijkje bij de opslagruimtes in Rotterdam of amsterdam van Huureenbox. Het ideale onderkomen voor de materialen van al je avontuurlijke activiteiten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *