Van het kantoor een fijnere werkplek maken doe je zo!

We gaan weer steeds meer naar kantoor, het is dus belangrijk dat dit een fijne werkomgeving is. We brengen er immers veel tijd door op kantoor dus is het essentieel dat dit een fijne ruimte is. Een goede werkomgeving verbetert de werkprestaties en heeft ook een positieve invloed op de sfeer. Gebruik daarom onderstaande tips om de werkplek een upgrade te geven! 

Ventilatie 

Een aangename werkomgeving begint natuurlijk met een gezond binnenklimaat. Het is belangrijk dat het kantoor de juiste temperatuur heeft. Je wilt niet dat collega’s ziek worden door de kou of dat iedereen loopt te zweten van de hitte, ook kan dit gezondheidsklachten veroorzaken. Frisse lucht en goede ventilatie bevordert de productiviteit. Zorg daarom dat er ramen open kunnen of plaatst een ventilator of luchtreinigingssysteem op kantoor. Planten hebben ook een goede invloed op een fijn binnenklimaat en zuiveren daarnaast de lucht. 

Meubilair 

Goede meubels zijn onmisbaar voor een fijne werkplek. Zorg voor kwalitatief goed en comfortabel meubilair voor de werknemers om rugklachten te voorkomen. Bescherm de nieuwe meubels en vloer zo lang mogelijk door stoeldoppen te gebruiken. 

 

Het verstandig om verstelbare meubels te nemen zodat iedere werknemer een comfortabele houding kan aannemen. Het is ook prettig als je meubels makkelijk kunt verplaatsen om de ideale werkplek te creëren, dit doe je door meubelwielen te plaatsen. Een trend die ook goed te implementeren is zijn hoge bureaus waar personeel aan kan gaan staan, een stuk gezonder dan de hele dag zitten. 

Geluidssysteem 

Wie werkt er niet graag onder het genot van achtergrondmuziek? Plaats daarom een geluidsysteem op kantoor. Niet een suffe box, maar ga voor eens serieuze geluidsinstallatie. De vrijdagmiddagborrels en pauzes worden ook meteen een stuk gezelliger wanneer de favoriete hits uit kwalitatief goede speakers komen. 

Ontspanningsruimtes 

Een kantoor waar je niet even kan ontspannen, met alleen bureaus in rijtjes met schermen zijn echt niet meer van deze tijd. Zorg dat het kantoor huiselijk aanvoelt en echt een fijne plek is voor werknemers. Ontspanningsruimtes op kantoor zijn hiervoor de oplossing. Creëer verschillende zithoekjes waar collega’s op een fijne manier met elkaar besprekingen kunnen houden. Maak het kantoor nog toffer door pingpongtafel te plaatsen, een game room of een koffiehoekje. 

Ga voor planten

Planten geven niet alleen qua uitstraling een upgrade aan kantoor, ook zijn ze ontzettend goed voor de gezondheid van de werknemers. Ze zorgen voor meer zuurstof en zuiveren de lucht. Planten dragen bij aan een positieve gemoedstoestand en zorgen ook voor een betere concentratie. Helemaal fan van planten op kantoor? Ga een stapje verder en maak dan een ‘groene ruimte’ vol planten, boompjes en met zelf een plantenwand waar het personeel lekker in kan werken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *