De beste voeding voor je hond

Tegenwoordig is een veganistische levensstijl een manier van leven die je steeds meer ziet. Ongeveer tien jaar geleden wist nog bijna niemand wat dit was. Tegenwoordig is in elke gewaardeerde supermarkt wel voldoende keuze aan vleesvervangers te vinden en zijn er veel vegan alternatieven. Ook veganistische restaurants worden in hoge snelheid geopend. Mensen die een veganistische levensstijl hebben aangenomen, doen dit veelal omdat ze begaan zijn met de dieren en omdat ze tegen dierenleed zijn. Sommigen gaan hierin zo ver, dat ze zelfs hun huisdier, zoals hun hond, veganistisch laten eten. Is dit wel verstandig? Het antwoord is nee.

Vlees

Wij mensen kunnen zelf bepalen wat we eten. Honden kunnen dat niet. Zij zijn afhankelijk van wat wij voor ze neerzetten. Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer. Zo heb je onder andere brokken, vlees en natvoer, veel verschillende keus dus. Deze dingen kun je ook met elkaar combineren door bijvoorbeeld wat natvoer door de brokken heen te mengen. Een ding valt wel op: in bijna al het hondenvoer zit wel iets van vlees verwerkt. Het beste is zelfs nog om je hond vers vlees te geven. Raw4dogs is daarom het beste voer voor je hond. Dat komt omdat de dierlijke stoffen die hierin verwerkt zitten, goed te verteren zijn door je hond. Hondenvoer dient uit veel eiwitten te bestaan. In vlees zitten veel eiwitten, daarom is dit een goede keuze voor je hond.

Juiste voeding is essentieel

Net als mensen hebben honden voeding nodig om energie te krijgen. Het moet kunnen wandelen en spelen. Daarnaast is goede voeding ook essentieel om de organen van je hond te laten werken. Wanneer je niet de juiste voeding aan je hond geef, gaat zijn conditie hard achteruit en de vraag is of dit uiteindelijk weer goed komt. Het juiste eten aan je trouwe viervoeter geven, is dus essentieel voor zijn gezondheid.

Als jij weigert om dieren te eten, is dat prima. Het voedingspatroon van de mens ziet er anders uit dan dat van de dieren. Wij mensen kunnen makkelijker zonder vlees dan een hond. Wanneer je besluit om je hond geen dierlijke producten meer te geven omdat je het zielig vindt dat er een dier wordt opgegeten, onthoud dan dat het voor je hond nog zieliger is als hij niet de juiste voeding binnen krijgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *