Het kattenluikje

Iedereen die een kat heeft geniet er natuurlijk met volle teugen van. Het beest is ten opzichte van een hond lekker zelfstandig en het hoeft niet drie keer per dag uitgelaten te worden. Fijn toch! Daarnaast is het een natuurlijke ongedierte bestrijder en jaagt het op kleine ongewenste diertjes in en rondom het huis. Katten hebben in vergelijking met honden altijd een wat aparter karakter. Elke kat heeft wel zijn unieke eigenschappen. Net zoals een hond dat ook heeft natuurlijk.

Katten zijn vaak toch net iets slimmer en wat zelfbewuster dan een hond. Dat is dan ook vaak waarom katten soms de voorkeur krijgen boven honden. Mensen zijn op zoek naar een wat eigenwijzer huisdier die zichzelf kan vermaken. Een hond heeft dan toch net iets meer aandacht nodig dan een kat.

Nadeel van een kat

Dat een kat een stuk zelfbewuster en slimmer is dan een hond brengt natuurlijk wel een aantal (mogelijke) nadelen met zich mee. Omdat een kat zelfbewuster en slimmer is, kan het voorkomen dat de kat ongepast gedrag gaat vertonen door verveling. Een kat nooit naar buiten laten kan dan ook resulteren in kapotte meubelen of onder geplaste kleren/tassen. Een kat heeft, net zoals een hond, veel energie die deze energie op dagelijkse basis kwijt moeten. Anders is het ruzie!

Het naar buiten laten van een kat kan dit (vaak) al helemaal oplossen. De kat kan lekker op avontuur gaan en kan zijn energie kwijt. Het enige nadeel hier aan is dat de kat naar buiten moet worden gelaten en weer naar binnen. Wanneer de kat naar buiten gaat en weer naar binnen kan per dag verschillen. Tot irritants toe kan ik je vertellen! Je wilt natuurlijk dat je kat in de nacht veilig thuis is en niet op straat rond loopt.

Kattenluikjes voor elke deur/wand

Een kattenluik of een kattenluik magneet kan dan een hele hoop gedoe besparen. Als een kat al helemaal gewend is aan het huis en de mensen en daarbij al geregeld naar buiten gaat, is het misschien tijd voor een kattenluik. Op die manier kan de kat naar buiten wanneer die daar zin in heeft. Zo bespaar je jezelf kapotte meubels en een kat met te veel energie. Daarbij is beweging ook ontzettend belangrijk voor een kat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *