De perfecte toner voor uw printer

Goedkope toners

Heeft u net een laserprinter gekocht en bent u nog op zoek naar een goede toner? Of u heeft al een tijdje een printer maar de toner is alweer leeg? Schrik niet van sommige prijzen maar bedenk dat het ook goedkoper kan. Het is niet altijd zo dat het duurste product ook het beste product is. Er zijn tal van verschillende factoren die een invloed hebben op de kwaliteit van uw toner. Beginnend bij de printer die u heeft, niet iedere toner past op iedere printer. Kijk dus goed het typenummer van uw laserprinter na en ga hierna op zoek naar de geschikte toner. Daarnaast zijn er verschillende merken van toners, naast de huismerken die je bij vele winkels kunt vinden en vaak goedkoper zijn heb je ook goedkope bekende merken. Bij Inktmedia heb je ook goedkope toners van merken zoals HP, Brother, Samsung en nog een tal van andere merken.

Wat is het verschil tussen een toner en een patroon?

Het is niet abnormaal dat je het verschil niet kent tussen een toner en een patroon. Vaak wordt het in een adem gezegd en wordt er geen duidelijk onderscheid gemaakt. Toch is er wel degelijk een verschil tussen een toner en een inktpatroon of een inktcartridge. Een toner is namelijk voor een laserprinter en is eigenlijk geen echte inkt. Wat het dan wel is? Een fijn poeder dat magnetisch opgeladen kan worden. Om het niet al te technisch te maken komt het erop neer dat een laserprinter doormiddel van laserstralen met hitte op uw papier drukt of print. Anderzijds heb je de inktcartridges waarbij er wel met vloeibare inkt wordt geprint.

Kan u best kiezen voor een toner of een patroon?

Het grote verschil tussen een toner en een patroon naast de manier van printen is de levensduur. Een toner gaat gemiddeld vier keer zo lang mee en is beter wanneer je niet wekelijks print. Het nadeel aan een patroon is dat de inkt kan opdrogen waardoor je niet meer kan printen. Om het probleem van uitgedroogde inkt te vermijden kan u best wekelijks de printer gebruiken. Als je een laserprinter hebt hoef je hier niet naar te kijken, deze kan je makkelijk een maand aan de kant laten staan zonder te gebruiken. De toners zullen hierna nog even goed werken als voordien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *