De verschillende soorten aluminium profielen

Er kan een grote verscheidenheid aan ingewikkelde typen aluminium profielen die worden gemaakt met verschillende diktes. Deze profielen kunnen een grote verscheidenheid aan ingewikkelde lege ruimtes bevatten, zoals vereist door de toepassing voor eindgebruik. Er is een breed scala aan interne holtes beschikbaar om een ​​breed scala aan automatiseringstoepassingen mogelijk te maken en ook te voldoen aan de vereisten van prestatiegewichten. Het meest voorkomende type aluminium profiel is het holle balkprofiel, dat is gewoon een variatie op het vierkante profiel. Er zijn ook andere profieltypes zoals het driehoekige, enkele radius en L-vormige aluminium hoekprofiel.

Oppervlaktetypes:

Als bijproduct van het extrusieproces zijn er soms kleine, nauwelijks zichtbare lijnen aanwezig op de oppervlakken van de profielen. Dit is het resultaat van de extrusietooling en er kunnen aanvullende oppervlaktebehandelingen worden gespecificeerd om deze lijnen te verwijderen. Er zijn een paar secundaire bewerkingen voor oppervlakteverwerking die kunnen worden uitgevoerd, zoals vlakfrezen na het belangrijkste extrusievormingsproces om de oppervlakteafwerking van het profielgedeelte te verbeteren. Deze bewerkingen kunnen worden gespecificeerd om de geometrie van het oppervlak te verbeteren om het onderdeelprofiel te verbeteren door de algehele oppervlakteruwheid van het geëxtrudeerde profiel te verminderen. Deze behandelingen worden meestal gespecificeerd in toepassingen die een nauwkeurige positionering van de onderdelen vereisen of waar passende oppervlakken stevig moeten worden gecontroleerd. Oppervlaktebehandelingen kunnen ook extra corrosiebestendigheid toevoegen, de hardheid van het profiel verbeteren of zelfs elektrische isolatie toevoegen aan de extrusies.

Gebruik van profielen:

Aluminium profielen worden het meest gebruikt in industriële automatiseringstoepassingen zoals geautomatiseerde bewegingstoepassingen op proceslijnen en industrieën tijdens de fabricage. Ze zijn sterk en toch licht genoeg zodat ze toch gemakkelijk door de mens kunnen worden verwerkt en in verschillende configuraties kunnen worden ingebouwd, zoals vereist door de automatiseringsstructuur. Buiten de traditionele automatiseringstoepassingen worden aluminium extrusies van structurele kwaliteit zelfs gespecificeerd als onderdeel van inspanningen om gewicht te verminderen. In die zin worden ze steeds vaker gebruikt als frames in andere eindverbruikersproducten zoals auto’s en LEED-bouwprojecten. Naarmate meer geavanceerde aluminiumlegeringen en oppervlaktecoatingstechnieken worden ontwikkeld, breiden de toepassingen zich uit naar deze nieuwe gebieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *