Het verschil tussen een pergola en een paviljoen

Een typische pergola is een buitenstructuur met een traliewerk of dwarsbalkbedekking om een ​​zekere mate van bescherming tegen de elementen te bieden. De structuur kan aan een huis worden bevestigd of kan vrijstaand zijn om een ​​tuin, een terras, een terras of zo ongeveer elke open ruimte te bedekken.

Pergola’s zijn behoorlijk populair vanwege de ongelooflijk gevarieerde hoeveelheid ontwerpmaterialen die in hun constructie kunnen worden gebruikt. Deze combinatie van aangename esthetiek van gemengde zon en schaduw in combinatie met uitstekend praktisch gebruik maakt een pergola met doek perfect geschikt voor veel toepassingen in de buitenruimte.

Verschil tussen pergola’s en paviljoens

Hoewel deze structuren vrij vaak erg esthetisch zijn, hebben sommige eigenaren mogelijk een probleem met een gebrek aan dekking van de elementen vanwege het open ontwerp van het pergola-dak. Als pergola-eigenaren meer bescherming tegen de elementen willen, kunnen ze overwegen om een ​​pergola met een stevig dak te installeren.

Pergola’s met een dak worden vaak paviljoens genoemd. Hoewel ze qua ontwerp veel op elkaar lijken, is een paviljoen een vrijstaande pergola met een vast dak dat over het algemeen de pergola volledig bedekt.

Ze kunnen ook prieeltjes worden genoemd, hoewel dat onderscheid meestal wordt overgelaten aan kleinere en meer decoratieve structuren die in tuinen worden aangetroffen. De daken in kwestie kunnen zowel vast als intrekbaar zijn, zoals het plaatsen van een intrekbare luifel, intrekbare pergola over een pergola-constructie.

Heeft u een pergola met een schuifdak overwogen?

Dus als je hebt besloten om een ​​dak over je pergola te plaatsen dat completer is, waarom zou je dan niet de grote voordelen van een compleet dak krijgen met de flexibiliteit om zo weinig of zoveel elementen binnen te laten als je maar wilt. Door uw pergola compleet te maken met een hoogwaardige intrekbare luifel / intrekbare pergola, creëert u een ruimte die een vrijwel onbeperkte keuze aan omgevingen kan bieden zonder de beperkingen van een massief dak. Dit wordt ook wel een pergola met doek genoemd. Als het ware ligt er een schaduwdoek op uw pergola. U kunt zelfs een schaduwdoek op maat laten maken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *