De verschillende soorten koelvitrine

Hoe weet je of je een koelvitrine nodig hebt. Dan komen we bij de volgende vraag uit, wat is een koelvitrine? Een koelvitrine is een koel unit die ervoor zorgt dat je gerechten zoals een dessert of drankjes op een lage temperatuur goed bewaard worden. Vaak zijn deze te vinden in etenswinkels, in hotels of bij de supermarkt. Dit is omdat ze er functioneel zijn en meerdere mogelijkheden hebben. Maar welke systeem doet wat precies? In deze blog gaan we het hebben over welke koelkast systeem wat levert.

Statische koelvitrine

Een statische koelvitrine is een apparaat dat koude lucht genereert in het interne gedeelte van de grill. Hiernaast komt het in direct contact met het eten. Het statische koeling systeem heeft een vochtigheidslevel maar zorgt er wel voor dat er verschil in temperatuur is tussen de bovenste en onderste plaat waar het eten op kan staan in de koeling. Het apparaat werkt uitstekend als je vers of bereid vlees hebt.

Geventileerde koelvitrines

Bij geventileerde koelvitrines wordt er binnen in koude lucht gecreëerd waarna in de kamers van de koelvitrine koude lucht wordt geventileerd. Bij koude lucht bedoelen we een temperatuur van tussen de -1 °C en 5 °C. Vaak worden dit soort koelingen gebruikt in restaurants voor bijvoorbeeld een buffet, om yoghurt of bevroren producten goed te houden voor de gasten.

Wanneer je ijs goed bevroren wilt hebben kan je kiezen voor een koeling apparaat dat dubbel geventileerd is. Deze werken op een lage temperatuur die gaan tot een rond de -14 °C.

Er is ook nog een combinatie van een ventilatie en een statische koeling. Hierbij wordt het eten gekoeld, er wordt tegelijkertijd voor gezorgd dat het eten niet uitdroogt. Dit komt door de manier waarop het ventilatiesysteem werkt in het apparaat. Zo blijft vers en verpakt eten lang goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *