Allemaal verschillende zout producten

Zout een product dat je voor zoveel kan gebruiken. Of het nu winter is voor op de straat of zomer is voor door een lekker gerecht het is een specerij die multi-inzetbaar is. In deze blog gaan we het hebben over wat zout precies is en wat voor een zout producten er allemaal zijn.

Wat is zout?

Zout is eigenlijk een verzamelnaam voor allemaal verschillende producten bij elkaar. Denk hierbij aan gips, magnesium, kalk, allemaal stukken die onder de zout producten vallen. Maar wanneer men het over zout heeft dan wordt er meestal keukenzout bedoelt. Dit zout product wordt gebruikt om meer smaak te geven aan eten.

Soorten zout producten

Zoals hierboven al even genoemd is is keukenzout oftewel voedingszout een van de soorten zout die er bestaat. Een voedingszout is een wordt niet alleen in de keuken gebruikt. Het kan ook worden gebruikt als een ontsmettingsmiddel.

Naast het net besproken zout dat bedoeld is voor voeding, is de meeste bekende twee strooizout. Iedereen kent het wel maar we leggen het toch even snel uit. Dit is een zout dat gestrooid wordt op de wegen zodat er geen gladheid ontstaat of dit in ieder geval bestreden wordt.

Een ander soort zout is industriezout, een van de zout producten die goed bekeken worden want het moet aan allemaal eisen voldoen. Het is een product dat voor zowel huidenverwerking als voor pekelen van een vis gebruikt kan worden.

Onthardingszout dit is zout dat hard water tegen gaat. Hard water is water waar veel kalk in zit. Als er geen onthardingszout gebruikt wordt kan er op allemaal apparaten schade ontstaan. Het is dus belangrijk om dit te gebruiken.

Wanneer je veel vee hebt is het belangrijk dat zij voeding krijgen waar ook genoeg zout in voorkomt. Dan kunnen we spreken over landbouwzout. Dit is zout zorgt ervoor dat de dieren een goede basis binnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *