De vier meest populaire laminaatvloeren van 2022

Je hebt er vast wel eens over nagedacht: het laten leggen van een laminaat vloer in jouw woning. Dat is natuurlijk niet zo gek want laminaat is een zeer populaire vloersoort in Nederland. Het is gemakkelijk in de woning aan te leggen en te vervangen wanneer je dit wilt. Echter zijn er talloze soorten laminaat waar je uit kan kiezen. In dit blog geven nemen wij jou in een sneltreinvaart mee door verschillende soorten laminaat, zodat jij weet wat voor soort laminaat voor jou geschikt is!

Kliklaminaat

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: bij kliklaminaat wordt de verbinding tussen de verschillende planken gevormd door een profiel dat in de randen is gefreesd. Door deze randen in elkaar te klikken maken de losse planken verbinding met elkaar waardoor het laminaat één geheel wordt. Ze passen zo dicht op elkaar dat voegen niet zichtbaar zijn en zo nodig te zijn hergebruiken in een andere ruimte wanneer jij dit wilt!

Visgraat

Voor een vloer van visgraatlaminaat is het belangrijk dat je zorgt voor zowel linker als rechter laminaat planken. Dit is nodig omdat je anders geen visgraatpatroon kan leggen. Qua uitstraling, duurzaamheid en gebruikersgemak is dit type laminaat volledig tijdloos!

Extra breed laminaat

Ben je op zoek naar dat extra beetje ruimte in je woning maar kan je eigenlijk geen meubilair meer weg doen? Kies dan voor een extra breed laminaat. Extra breed laminaat zorgt voor een wat meer ruimtelijke uitstraling in bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Omdat dit type laminaat beschikbaar is in verschillende motieven zit er altijd wel wat moois voor jou tussen!

V-groef laminaat

Laminaat dat beschikt over een V-groef is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Vanwege de natuurgetrouwe uitstraling in combinatie met een V-groef wordt het natuurlijke effect van hout prachtig in jouw vloer nagebootst. 

BeBo Parket

Ben je na het lezen van dit blog helemaal in de ban van een laminaatvloer en kan je niet wachten om er één aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van BeBo parket! Bij deze partij kan je goedkoop laminaat en houten vloeren aanschaffen en deze thuis laten bezorgen. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *