Planten die in jouw interieur passen

Een interieur is niet compleet zonder planten, deze maken jouw huis levendig en ze zuiveren ook nog eens de lucht! In deze blog geven wij tips over welke planten het beste in jouw interieur passen. Door planten toe te voegen geef jij jouw persoonlijke interieurstijl net een extraatje. Ben je benieuwd welke plant jouw perfecte match is? Lees dan snel verder!

Licht en minimalistisch

Simpel en elegant, hierbij gaan we helemaal terug naar de klassieke roots. De kracht van deze interieurstijl ligt bij het motto ‘less is more’. Prachtig natuurlijk, maar het kan ook snel kil worden. Dat is iets wat je niet wilt in jouw huis. Om deze stijl te complementeren en toch een warm gevoel te geven zou een Strelitzia prachtig in dit interieur staan. Met een ovale bladvorm en diep groene kleur zal deze plant een gezellige huiselijke sfeer geven, dat mooi past bij het minimalistische effect van jouw inrichting.

Boho vibes

Warme kleuren en materialen, dat is waar de bohemian stijl bekend om staat. Roestbruine kleuren, hout en gouden accenten, en heel veel planten. Vooral dat laatste, want een boho interieur kan niet zonder een hele collectie aan planten. Soms geeft deze interieurstijl ook wel retro vibes af, om dit gevoel vast te houden zou een Palm een prachtige toevoeging zijn. Mooie groene bladeren en toch die natuurlijke roots die te zien zijn. 

Futuristisch

Steeds vaker zien we interieurs die inspelen op de slimme uitvindingen van tegenwoordig. Ze voelen dan ook een beetje futuristisch aan. Vaak is deze stijl te vinden in smart homes. Bij deze interieurstijl zien we dat basistinten als zwart en wit de hoofdrol spelen. In combinatie met veel stalen details lijkt het net alsof je in de toekomst leeft. Om de strakke lijnen en vloeiende vormen in het interieur nog meer naar voren te laten springen zal een unieke Ficus Bonsai prachtig staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *