De voordelen van flyers en folders verspreiden

Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor reclame te maken via internet, social media of andere media kanalen. Uiteraard is dit een goede methode, maar bereik je er wel je hele doelgroep mee? Het lijkt misschien niet zo, maar lang niet iedereen is actief op social media. Met name oudere mensen zijn niet zo actief met de computer en het internet. Vallen deze mensen wel onder jouw doelgroep? Dan is het wellicht verstandig om flyers en folders te verspreiden. De voordelen van deze marketingstrategie lees je in dit artikel.

Bepaal zelf je bereik

Waar reclame op het internet lang niet altijd de doelgroep bereikt, bepaal je met het verspreiden van flyers en folders zelf je bereik. Flyers en folders verspreiden heeft als voordeel dat je jouw bereik bepaalt. Jij kiest zelf in welke regio jouw boodschap wordt verspreid en hoe groot dat gebied is. Uiteraard kun je deze huis aan huis verspreiden, waar elk huishouden dus jouw folder of flyer in de brievenbus ontvangt. Ook kun je ervoor kiezen in drukke winkelstraten de folder of flyer uit te delen, zeker wanneer jouw winkel daar is gevestigd is dat een zeer goed plan. Zo kun je geïnteresseerden zelfs even aanspreken en warm laten lopen voor jouw product.

Tastbare aantrekkelijke reclame

Folders en flyers zijn tastbare reclame. Je kunt het even in je handen nemen, ernaar kijken, vervolgens wegleggen en misschien op een later moment wat beter bekijken. Het laat op die manier vaak meer indruk achter dan de reclame op social media of het internet. Deze scrol je eenvoudig voorbij en zie je vervolgens niet meer terug. Door een opvallende folder of flyer te laten drukken met pakkende tekst, zal deze bij jouw doelgroep echt blijven hangen. Daarnaast kun je kiezen voor een opvallende uitgave. Ga bijvoorbeeld voor dik glanzend papier of laat je folder op een andere manier vouwen. Deze tactieken zorgen ervoor dat je folder nog eens opgepakt wordt en bekeken wordt.

Zoveel informatie als jij wilt

Een ander groot voordeel van folders en flyers is dat je hierop alles kunt vermelden wat je wilt. Wanneer je een reclame maakt voor social media, zijn er bepaalde restricties waaraan je je dient te houden. De afbeelding dient een bepaalde afmeting te hebben, er mag niet teveel tekst in de afbeelding komen enzovoort. Bij folders en flyers heb je geen restricties. Je kunt ze helemaal naar jouw eigen wens ontwerpen of laten ontwerpen. Wil je veel informatie over jouw product of dienst geven, dan kan dat. Wil je juist visueel werken met meerdere afbeeldingen, dan is dat ook mogelijk. Je kunt dus alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *