Dit zijn de leukste bestemmingen om te kamperen!

Kamperen kan zorgen voor hele mooie vakantieherinneringen. Of je nu een ervaren kampeerder bent of dat je van plan bent om voor het eerst erop uit te trekken, deze tips zijn zeker welkom! Iedereen heeft wel een lijstje met bestemmingen die hij of zij ooit in zijn leven wil bezoeken, maar hier geven we je een lijstje met bestemmingen waar je niet zo snel aan zult denken, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

Polen

Vind je het fijn om tijdens je reis weinig medereizigers tegen te komen? Dan zou Polen zeker een geschikte optie zijn. Polen heeft een zogeheten groene oase en hierin zijn veel pittoreske stadjes en dorpjes te vinden. Daarnaast zijn hier ook genoeg plekken waar je je tent neer kunt zetten. Heb je zelf geen tent? Dan is het altijd nog mogelijk om een tent te huren bij een tentenverhuur!

Portugal

Portugal is uitermate geschikt om te kamperen vanwege zijn mediterrane klimaat. Overdag, maar ook in de nacht zijn de temperaturen zeer aangenaam om in een tent te overnachten. Het zeewater heeft ook een zeer fijne temperatuur voor de watersportliefhebbers en daarnaast heeft Portugal ook prachtige boom- en wijngaarden die je zou kunnen bezoeken.

Denemarken

Het landschap van Denemarken is ultiem voor kampeerders. Het land heeft veel te bieden en zou ook zeer geschikt zijn voor familievakanties. Kinderen zouden zich kunnen vermaken in de bossen, maar je zou ook naar de kustgebieden kunnen afreizen van Denemarken en heerlijk genieten aan het strand. Door het vlakke landschap, zou je simpelweg overal je tent neer kunnen zetten!

Noorwegen

Noorwegen beschikt over een prachtig landschap waar je prachtig kunt kamperen. Er zijn mooie plekken waarbij je uitkijkt over het prachtige berglandschap en uit kunt kijken op zee. Noorwegen is ook uitermate geschikt voor een familievakantie.

Nog extra tips!

Om goed voorbereid aan je kampeervakantie te beginnen, is het raadzaam om een checklist te maken. Stel je voor dat je staat te koken achter je campingfornuis en je komt erachter dat je je pannen bent vergeten, niet heel handig als je het mij vraagt. Tip: maar een checklist, zodat je dit soort zaken allemaal voor bent. Wat ook een onderdeel is van goed voorbereid op kampeervakantie gaan is, thuis je tent opzetten. Je denkt nu vast: maar waarom? Stel je voor je komt aan op locatie en je komt erachter dat je onderdelen mist en de buren zitten heerlijk naar jullie te kijken hoe jullie aan het stuntelen zijn. Geloof me, dit wil je niet! Je moet uiteraard wel accepteren dat er altijd dingen fout gaan op een kampeervakantie. Wanneer je je hier van te voren op instelt, kan het alleen maar meevallen. Gegarandeerd dat je een keer struikelt over een scheerlijn of dat je tent vol ongedierte hebt, omdat je je lamp hebt aan laten staan. Geef niet direct je reisgenoot de schuld, want dat zal de vakantiesfeer niet ten goede komen!

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je kampeervakantie nog onvergetelijker te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *