Erop uit in Nederland | Dagje Zwolle

Wanneer je de leukste plaatsen in Nederland wilt hebben bezocht, wil je deze Hanzestad echt niet overslaan! Alleen al vanwege de sfeer en de leuke winkels.

 

En wat is er nog meer te doen? Nou, een hoop. En dat al jarenlang, zo schijnt. Want in het verre verleden was Zwolle een belangrijk knooppunt op diverse veelgebruikte handelsroutes. Daardoor kreeg de stad een prominente plek op de kaart. En in de geschiedenis, uiteraard!

 

Hartstikke leuk en aardig, maar we leven in het nu. En wanneer jij besluit om Zwolle te bezoeken, wat mag je dan allemaal verwachten? Laten we eens een greep doen.

Geschiedenis

Ho, wacht, we zouden toch in het heden blijven? Klopt. Maar mocht je toch gek zijn op historie, dan zijn er verschillende plekken in Zwolle waar je daar meer over te weten kunt komen. Het is toch ook veel leuker om dat zelf te ontdekken en met eigen ogen te zien dan er enkel over lezen?

 

Voor dit doeleinde raden we je aan om de welbekende Peperbus te bezoeken. Deze mag je zelfs beklimmen! Aanschouw daarnaast de officiële toegang tot Zwolle in de vorm van de Sassenpoort. Bovendien mag je ook de Grote Kerk niet overslaan. Wist je dat hier ooit de hoogste toren van Nederland op stond? Helaas is die eeuwen geleden al door meerdere blikseminslagen vernietigd. Maar toch, een leuk feitje blijft ‘t.

 

Een andere manier om de stad – zowel die van vroeger als die van nu – beter te leren kennen, is meedoen aan een heuse stadswandeling.

Leesvoer

Boekenwurmen zijn er in Nederland genoeg. Die kunnen ook in Zwolle hun hart ophalen! De Waanders winkel is namelijk behoorlijk groot en gevestigd in wat ooit een kerk was. Daardoor profiteer je van een handig overzicht en vind je snel waar je al tijden naar speurde.

Eten

Moet ook gebeuren! En wat is nou een betere manier om je dag in Overijssel af te sluiten dan een gezellig restaurant in Zwolle met een menukaart die je wel aanspreekt? Deze Hanzestad heeft alle cuisines die je je maar wensen kunt. Precies zoals het een belangrijk handelsknooppunt betaamt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *