Drie besparingen op je telefoonkosten

De tijd dat we thuis vroeger nog een vaste telefoon hadden en dat dit de enige verbinding was die we gebruikten, ligt echt wel achter ons. Tegenwoordig zijn we constant in de weer met onze telefoon. We appen, mailen, Facebooken, bellen en checken het nieuws de hele dag door. Kinderen beginnen ook steeds eerder te vragen om een eigen telefoon. Waar dit vroeger standaard was wanneer je kind naar de middelbare school ging, is dit tegenwoordig al op de basisschool een must voor velen. Allemaal leuk en aardig die technologie, maar voor niets gaat de zon op. Wanneer het hele gezin voorzien moet worden van een IPhone, Samsung of andere smartphone kan dit een behoorlijke kostenpost worden. Hier zijn tegenwoordig gelukkig oplossingen voor. Welke dat zijn? Wij zetten ze op een rijtje!

  1. Tweedehands? Vintage? Nee!

Het is niet tweedehands, het is geen vintage het is refurbished! Met een refurbished telefoon heb je de kwaliteit van nieuw, voor de prijs van een tweedehandse. De meest nieuwe apparaten zijn al te koop op deze markt zoals deze iPhone XS Refurbished. De echte gadgetfreaks ruilen namelijk al snel hun telefoon in wanneer er een nieuwe versie uitkomt. Profiteer hiervan en koop de oude van iemand op. Doe dit echter nooit op de tweedehandsmarkt zoals Marktplaats, want je kunt van de buitenkant nooit zien wat de status is. Bij een refurbhished telefoon is de kwaliteit gecheckt door een expert en waar nodig gerepareerd. Dat de kwaliteit is top, dit wordt bevestigd door het feit dat veel refurbished telefoons garantie hebben. Kortom, een ideale keuze tegen een prima prijs. 

  1. Nog een ronde mee!

Wij raden het niet aan om ‘zomaar’ ergens een tweedehands telefoon te kopen, zeker niet van een particulier. Wij raden wél aan om je eigen telefoon nog een jaartje langer te gebruiken dan je contractduur. Bij je eigen telefoon weet je natuurlijk helemaal wat de status is. Een goed werkend apparaat wegdoen is dan ook zonde. Door je contract over te sluiten naar een Sim only bespaar je veel geld en heb je nog een tijd een prima telefoon. Scheelt soms wel honderden euro’s per jaar. 

  1. Kijk verder

De meeste mensen die een nieuwe telefoon aanschaffen grijpen uit reflex naar de twee bekende merken Apple en Samsung. Maar er is meer! Al lijkt dit niet altijd het geval, er zijn wel degelijk concurrenten op de markt die ook devices van topkwaliteit leveren. Doordat je hierbij echt voor het apparaat betaalt en niet voor de merknaam, bespaar je je vaak tientallen euro’s per maand zonder dat je inlevert aan kwaliteit. Check wel altijd even het besturingssysteem, het is wel fijn dat dit up-to-date is en op alles aansluit. Anders wordt het gebruik van bepaalde apps lastig.

Kortom, een heel gezin in de lucht helpen én houden qua smartphones kan aardig in de papieren gaan lopen. Met een paar eenvoudige aanpassingen zijn deze kosten echter al eenvoudig te beperken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *