Een bezoek aan de Balearen?

De Balearen zijn een eilandengroep in de Middellandse zee. Ze behoren tot het Spaanse rijk. Er wordt dus ook door de meeste mensen Spaans gesproken. Waarschijnlijk ken je de bekendste eilanden wel. Ibiza en Mallorca zijn dan ook hele populaire vakantiebestemmingen. Over Ibiza is zelfs een heel muzieknummer geschreven! Als je Ibiza misschien wat te druk vindt, kan je altijd nog de oversteek Formentera Ibiza maken en het andere eiland bezoeken. Formentera is over het algemeen een stuk rustiger en net zo zonnig!

Een boottochtje

Op het eiland Formentera zit geen vliegveld. Als je er dus heen wilt gaan zal je op Ibiza moeten landen en met de boot naar Formentera eiland varen. Als je de kaart Ibiza bekijkt zie je dat het maar een klein stukje is. Je zal maximaal 45 minuten op de boot hoeven zitten. Dit eiland staat bekend om de rustige natuur, ideaal om even op te laden dus. Waar op Ibiza veel zal worden gefeest, zal je op Formentera rustig kunnen genieten van je omgeving. Denk aan hagelwitte ondiepe stranden en strakblauwe lucht.

Liever een groter eiland?

De grootste van de Balearen is Mallorca. Hier bruist het ook van het leven. Ook een populaire vakantiebestemming die veel door Noord Europeanen wordt bezocht. Het barst natuurlijk van de stranden waar je lekker op kunt zonnebaden en de zee is lekker verkoelend. Het zal hier natuurlijk ook mogelijk zijn om rustigere plekken te vinden. Het is tenslotte het grootste eiland in de omgeving! Maar als complete rust en relaxatie echt je uitgangspunt is, zal een ander eiland waarschijnlijk beter bij je passen.

Het kleine broertje van Mallorca is Menorca. Dit eiland ligt een stukje noordelijker en is de op een na grootste van de Balearen. Hier wordt ook genoeg vakantie gevierd natuurlijk. Toch is het er iets minder druk dan op Mallorca en Ibiza. Dus als je iets meer wilt genieten met je gezin en minder andere vakantiegangers zal dit eiland wellicht beter uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *