Ga jij dit jaar zonder zorgen op vakantie?

We leven alweer ruim een jaar middenin maatregel na maatregel. Soms is dat niet zo erg. In de winter is het op zich een prima excuus om lekker onder de dekens te kruipen, de open haard aan te zetten en drie Netflix-films achter elkaar te kijken. Wanneer we richting de zomer gaat, verlangt iedereen weer naar een vakantie. Of het nu een verre reis is, een roadtrip door Europa of een all-inclusive strandvakantie, dat maakt ons eigenlijk niet zo veel uit. Als we maar op vakantie zijn, en het liefst over de grens.

Gelukkig worden de maatregelen steeds minder en hopen we er binnen drie maanden helemaal van af te zijn. Maar wat betekent dat voor jouw zomervakantie? Kun je jouw koffer en strandlaken al van het zolder halen?

Kleurcodes

Zoals je waarschijnlijk al wist, werkt Nederland met kleurcodes. We zien het liefste code groen, maar met code geel zijn we ook al héél blij dit jaar. Sinds gister zijn er weer een hoop ‘gele landen’ bijgekomen, dus het boeken van een vakantie wordt steeds makkelijker. Denk jij aan een strandvakantie en wil je lekker relaxen op een strandbed terwijl je kinderen spelen of uitrusten op hun kinder strandlakens? Dan kun je een vakantie boeken naar de Canarische eilanden, Corsica, Malta, de Balaeren, Portugal of de Nederlandse Antillen. Tijd voor een roadtrip? Dan wordt het tijd om met de auto richting Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Ierland of Finland te gaan. Zit een verre reis echt in je bol en wil je dit niet opgeven? Ook dat staan er landen op de gele lijst voor jou! Je mag naar Thailand, Zuid-Korea, Rwanda en IJsland toe.

Natuurlijk kunnen kleurcodes altijd veranderen. Hier zijn we allemaal bang voor. Wees daarom verstandig en boek bij een reisbureau of organisatie die de reis kosteloos annuleren indien de kleurcode oranje wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *