Elektrisch rijden wordt steeds populairder

De opmars van de elektrische auto is in volle gang en laat benzineauto’s achter zich. Het jaar 2019 was het eerste jaar waarin een elektrische auto als bestverkocht uit de bus kwam, namelijk de Tesla Model 3. Er werden bijna 30.000 exemplaren van de elektrische auto verkocht en Tesla wist hier een marktaandeel van 6,7% mee te behalen. De populariteit van elektrische auto’s is logisch te verklaren, omdat de bijtelling hoger lag in dat betreffende jaar. Dit vertaalde zich in een piek van het aantal verkochte elektrische auto’s aan het eind van 2019.

 

Populariteit elektrische auto’s gaat onverminderd door

De elektrische auto begint aanzienlijke vertegenwoordiging te krijgen binnen de top 10 meest verkochte auto’s. De verwachting is dan ook dat binnen afzienbare tijd de lijstjes volledig worden overgenomen door dit type auto. In 2020 was de Tesla Model 3 in de race om wederom de meest verkochte auto te worden, maar werd toch ingehaald door de Kia Niro. In februari 2020 werden er maar liefst 1054 verkocht, waarvan bijna de helft volledig elektrisch was. De bijtelling in 2020 was wat minder, maar dit maakte een ommekeer op 1 januari 2021. Duizenden leaserijders kunnen nu weer profiteren van een gunstige bijtelling, wat een goede reden is om over te stappen op elektrisch rijden

 

De grote voordelen van Tesla

Het is niet zonder reden dat Tesla de Kia Niro op de hielen zat in de race voor bestverkochte auto. Er zitten namelijk veel voordelen aan het aanschaffen of leasen van een elektrische Tesla auto. Naast het feit dat het prachtige auto’s zijn om te zien, biedt Tesla veel aan op het gebied van laadmogelijkheden. Bij een Tesla krijg je standaard een type 2 stekker geleverd, wat de Europese standaard is. Met een type 2 stekker kan je dus zo’n beetje overal in Europa laden, maar Tesla maakt de laadmogelijkheden nóg toegankelijker. Het bedrijf is namelijk bezig met het aanleggen van een Europees netwerk van Supercharges. Dit project is in volle gang, wat betekent dat het met de dag makkelijker wordt om jouw Tesla op te laden. Nog een pluspunt: met de Supercharger laad je je auto sneller op dan met een gewone lader. Het principe van deze onderneming is dat je zonder problemen door Europa kan trekken zonder gebruik te maken van andere laadpalen. 

 

Stijgende vraag naar laadpalen

Een logisch gevolg van de toenemende populariteit van elektrische auto’s is dat het steeds drukker wordt bij de openbare laadpalen. Dat je niet zit te wachten op de lange wachttijden is goed te begrijpen. Een laadpaal thuis biedt hier dan ook een uitkomst. Met een eigen laadpaal van 50five is je elektrische auto altijd volledig opgeladen en hoef je op korte afstand vaak niet eens gebruik te maken van openbare laadpalen. Daarnaast is thuis opladen ook stukken goedkoper. Met een eigen oprit is het installeren van een laadpaal zo gepiept, maar als je geen ruimte hebt voor een laadpaal wordt het wat lastiger. Je kan altijd een aanvraag doen bij de gemeente voor een laadpunt op een openbare plek. Dit betekent alleen wel dat andere mensen ook gebruik mogen maken van de laadpaal. 

 

Naar verwachting zullen benzineauto’s volledig uit het straatbeeld verdwijnen door de opkomende populariteit van elektrische auto’s. Wanneer switch jij naar een elektrische auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *