Pakket versturen: hoe zit het met invoerrechten?

Wanneer je pakketten buiten Europa zendt moeten deze pakketten worden ingeklaard voor de douane en lokale wetten bepalen of er invoerrechten betaald dienen te worden over de goederen. De invoerrechten kunnen door de ontvanger worden betaald, maar je kan er ook voor kiezen om de kosten zelf te dragen.

Invoerrechten verschillen per land, per product en zijn afhankelijk van de hoeveelheid en de waarde van de producten. In de meeste landen geld een vrijstelling voor particulieren tot een bedrag van 100 euro. Je moet er rekening mee houden dat de douane opslagkosten voor jouw zending doorberekent en na een aantal dagen de zending retour zal worden gestuurd wanneer de ontvanger weigert de invoerrechten te betalen. Ook voor bepaalde producten zoals kunstvoorwerpen, worden hoge invoerrechten berekend.

Producten die je niet mag versturen

Er zijn ook een aantal producten die niet mogen verstuurd. Hieronder vallen waardepapieren, batterijen, accu’s, geld, chemicaliën, alcohol en tabak en producten van onbewerkt hout.

Pallet versturen? Als je goederen op een houten pallet of een houten kost verstuurt naar bijvoorbeeld China, Australië of de Verenigde Staten, dan dient deze bewerkt te zijn om verspreiding van ongedierte te voorkomen. Dit wordt ook wel fumigeren genoemd. Het behandelde pallet of kost dient een certificaat van behandeling te hebben, anders wordt deze niet ingevoerd.

Commercial invoice

Een commerical invoice is altijd nog om het pakket goed te begeleiden. Deze dient in het Engels ingevuld te worden. Ten eerste moet de naam en de adresgegevens van de afzender hierop staan inclusief het telefoonnummer van de afzender. Ten tweede de naam en adresgegevens van de ontvanger. Ook hier hoort een telefoonnummer bij en moet het land van bestemming worden vermeld. Als je het weet, vermeld dan ook het BTW-nummer. Die staat onder de barcode van de vrachtbrief. Je dient ook het land van oorsprong te vermelden, waar het product gemaakt is, niet ingekocht. Ten derde is een volledige omschrijving van de goederen vereist, aantal stuk, de eenheidswaarde per goed en de totale waarde van een specifiek goed. Alle omschrijvingen moeten in het Engels zijn. Sluit af met het totale netto en brutogewicht van de zending en de totale waarde van de zending en de datum in plaats waarvan de zending wordt verstuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *