Extra cursussen die je kunt volgen als werknemer die goed op je cv staan

Wil je graag een extra skill leren? Of wil je gewoon je cv wat beter maken? Dan kun je altijd eens polsen hoe hoog jouw groeibudget is. Daarnaast kan het interessant zijn om je aan te melden als ze vragen wie er geïnteresseerd is om belangrijke groepscursussen te volgen, denk aan een EHBO-cursus of een cursus blussen van een brand. In dit artikel gaan we dieper in op enkele cursussen die erg interessant kunnen zijn.

 

  1. EHBO/BHV

Voor bedrijven is het verplicht om afhankelijk van het aantal werknemers een percentage werknemers te hebben die EHBO kunnen verrichten. Er kan immers altijd iets gebeuren – je weet maar nooit dat iemand zijn of haar hand verbrandt, zich snijdt, of dat er bijvoorbeeld iemand een been breekt door van een afstapje te vallen. EHBO is niet alleen een goede skill op de werkvloer; het is ook uiterst handig in veel andere situaties – zeker als je kinderen hebt. Je weet maar nooit wanneer je een wond moet verbinden of een reanimatie moet uitvoeren. 

 

1.Bedrijfsbrandweer

Bedrijven die werken met gevaarlijke producten of gevaarlijke processen, huren hiervoor meestal gespecialiseerde brandwachten in. In sommige situaties wordt er echter geopteerd om een bedrijfsbrandweer op te zetten. Over het algemeen worden deze nog steeds ondersteund door brandwachten, maar het grote voordeel aan een interne bedrijfsbrandweer is dat enkele personeelsleden fulltime of parttime worden ingezet voor deze werkzaamheden en het bedrijf als de beste kennen. 

 

Zoekt jouw bedrijf mensen die de cursus voor het blussen van brand en mensen veilig naar buiten leiden willen leren? Dan kan dit heel interessant zijn. Je weet maar nooit wanneer je deze skills nodig hebt! 

 

2.Vertrouwenspersoon

Een bedrijf is niet verplicht om een vertrouwenspersoon te hebben, maar het is vaak wel een goed idee. Merk je dat jouw bedrijf echt wel een vertrouwenspersoon kan gebruiken? Dan kun je dit aangeven en bijvoorbeeld jezelf naar voor schuiven en zeggen dat jij deze opleiding wel wilt volgen. Er zijn verschillende trainingen van 5 dagen waarbij je alles leert over advies geven en slechte situaties herkennen.

 

Veel succes met je trainingen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *