Ga voor duurzaam en kies voor zonwering met zuignap

Duurzaamheid, je wordt er op alle manieren mee platgegooid tegenwoordig. Niet heel gek, want nu de energieprijzen alleen maar meer en meer oplopen, ontkomen we er simpelweg niet aan. Iedereen investeert massaal in zonnepanelen en vloerverwarming, maar heb je ook wel eens nagedacht over het verduurzamen van koeling in je huis? Inmiddels is het niet zo warm meer buiten, maar de warme zomerdagen van afgelopen jaar zitten vast nog vers in je geheugen. Om het tijdens die dagen een beetje draaglijk te houden, grijpen veel mensen naar de verkoeling van een airco. Heel duurzaam en milieubewust is dat alleen niet. Wat wel duurzaam en milieubewust is, is zonwering met zuignappen. Wellicht heb je het al ergens voorbij zien komen, want dit nieuwe product verovert in rap tempo de Nederlandse huishoudens.

Voordelen van zonwering met zuignap

Aan screens met zuignappen zitten een hoop voordelen. Allereerst blokkeer je met zo’n doek de zon, maar behoud je tegelijkertijd het daglicht. Wanneer het mogelijk is, is het advies het doek aan de buitenzijde van het raam te monteren. De warmte wordt dan geabsorbeerd door het doek waardoor tot wel 97% van de hitte buiten huis wordt gehouden. De temperatuur binnenshuis kan daardoor 5 tot 7 graden dalen. Verder is het doek heel gemakkelijk zelf te monteren, waardoor dure montagekosten bespaard blijven. Bij je bestelling wordt altijd een duidelijke montagehandleiding meegestuurd waarmee je heel eenvoudig stap voor stap de zonwering kunt bevestigen. Als laatste komt er bij het monteren van zuignapzonwering geen boor te pas. Dat kan handig zijn als je in een huurhuis of monumentaal pand woont. 

Voor iedereen een passend screendoek

Naast dat zonwering zonder boren een functioneel doel heeft, is het natuurlijk ook belangrijk dat het er mooi uitziet. Het is immers onderdeel van je interieur. Gelukkig is ook daar aan gedacht. De screens zijn in meerdere lichte en donkere kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een passende kleur voor jouw interieur tussen zit. Daarnaast kun je zelf kiezen of je de zonneschermen aan de binnen- of buitenkant van het raam plaatst, al heeft de buitenkant wel de voorkeur in verband met de absorptie van de warmte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *