Goed voorbereid flexwerken doe je zo!

Er is anno 2022 geen organisatie meer die niet inzet op flexwerken. We hebben de afgelopen jaren allemaal kunnen proeven van de voordelen van thuiswerken. Van een uurtje langer slapen, tot tussendoor de was ophangen. Alhoewel we nu gelukkig langzaam weer meer naar kantoor gaan, willen we de voordelen van thuiswerken nog niet loslaten. Daarom zien we nu vaak een 50/50 werkweek. Flexwerken dus. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel delen we wat tips om van flexwerken een succes te maken. 

Creëer een home-office

Eén van de dingen die belangrijk is bij flexwerken is om thuis je eigen kantoorruimte te maken. Alhoewel, ruimte hoeft het niet eens te zijn. Desnoods kies je een hoekje uit in de woonkamer waar je een klein bureau of tafel neerzet. Zorg er wel voor dat de tafel de juiste hoogte heeft zodat je een goede houding aan kunt nemen. Het is hierbij ook aan te raden om te investeren in een goede bureaustoel. Je zit immers 8 uur per dag achter je bureau. 

 

Om het af te maken kun je ervoor kiezen om een monitor neer te zetten zodat je niet steeds naar beneden hoeft te kijken op je laptop. Veel bedrijven bieden zelf een monitor, toetsenbord en muis aan voor je thuiskantoor. Het kan het waard zijn om hier even naar te vragen. 

Gebruik de juiste software tools

Gelukkig waren we voor de pandemie al aardig bekend met bedrijfssoftware. Was je dat nog niet, dan heb je vast een hele hoop bijgeleerd in een korte periode. Vooral communicatietools zoals Slack zijn volop geïntegreerd in de afgelopen twee jaar. Maar ook tools om te plannen, samenwerken en organiseren. Bij het gebruiken van een software tool komt uiteraard een handleiding kijken. De ene tool is lastiger dan de ander. Daarom is het belangrijk om (nieuwe) medewerkers te leren hoe om te gaan met softwareprogramma’s. Komt er een assessment aan waarmee je intelligentie of kennis op de proef wordt gesteld? Er zijn verschillende oefenpakketten waarmee je je op een test kunt voorbereiden. Met een pakket kan je bijvoorbeeld oefenen voor een ltp assessment of assessment shl.

Blijf communiceren

Met flexwerken wordt de kans klein dat het hele team op dezelfde dag op kantoor is. Er zal dus altijd wel iemand zijn die online moet inbellen. Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent, zowel via je communicatietool als via de telefoon. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen werkgerelateerde belafspraken te maken. Plan elke week een online borrel in met het hele team of een online koffie met een collega. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *