Een hottub kopen? Hier kun je op letten

Als je een hottub aan wilt schaffen, wil je dat natuurlijk wel in één keer goed doen. Daarom is het van toegevoegde waarde om je op voorhand te verdiepen in de hottub. Zo weet je beter wat je wilt en wat je van het toestel kunt verwachten. In dit artikel zetten we enkele eigenschappen op een rijtje die het verschil kunnen maken. 

Verwarming

De hottub moet natuurlijk wel hot zijn. Daarvoor kunnen de toestellen op verschillende manieren worden verwarmd. Van een houtgestookte hottub tot een elektrisch verwarmbaar model, er is van alles mogelijk. Ook zijn ze verkrijgbaar in een variant die werkt op bio brandstof. Over het algemeen zorgt de houtgestookte variant voor het unieke wellness gevoel. 

Plaatsing kachel

De kachel van de hottub kan zowel binnen of buiten het zitgedeelte van de hottub geplaatst zijn. Het een is niet beter dan het ander. Bij een hottub die gemaakt is van kunststof wordt de kachel altijd buiten de zitkuip geplaatst. 

Indeling

Wat ook erg kan verschillen, is de indeling van de hottub. Het is belangrijk dat je op een comfortabele manier plaats kunt nemen in de hottub. Bij sommige toestellen kun je een liggende houding aannemen en anderen zijn meer op een zithouding ingericht. Ook qua beenruimte zijn er veel verschillen. Soms kun je je benen in een hoek van 90 graden kwijt en bij andere toestellen loopt het bankje schuin af. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. 

Materiaal

De traditionele variant van de hottub is gemaakt van hout. Dat is een echte eyecatcher die een natuurlijk gevoel met zich meebrengt. Echter zijn er tegenwoordig ook veel andere varianten. Zo kan het toestel van kunststof zijn gemaakt of een specifieke mix van polyester. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *