Heb jij een kredietverzekering nodig? Lees het hier!

Iedere ondernemer weet dat de markt vol verrassingen zit. Het kan zijn dat de financiële gezondheid van uw bedrijf in gevaar komt als een van uw grotere debiteuren door insolventie niet langer onbetaalde rekeningen kan betalen. Een kredietverzekering ondersteunt het beheer van de debiteur. Er wordt een verzekering afgesloten om eventuele risico’s af te dekken. Zelfs in het ergste geval heeft uw bedrijf er vertrouwen in dat de rekeningen door uw bedrijf worden betaald. Het kan altijd gebeuren dat een grote debiteur failliet gaat en de rekeningen niet worden betaald. Dit kan voor onzekerheid zorgen in de hele organisatie.

Wanneer heeft u een kredietverzekering nodig?

In sommige branches is een kredietverzekering afsluiten niet nodig. Bepalen of uw branche al dan niet riskant is, is niet zo moeilijk. Als uw bedrijf hoge kosten maakt en lage winsten, is er veel risico. Door de kleine winstmarge zult u veel moeten verkopen om uw geld terug te verdienen. Als uw bedrijf in gevaar is omdat een of meer grote debiteuren niet betalen, kunt u dit het beste niet riskeren. Dan is het verstandig om een ​​kredietverzekering af te sluiten.

Diverse kredietverzekeringen

Wanneer u een kredietverzekering wilt afsluiten, kan het zijn dat niet alle kredietverzekeringen hetzelfde zijn. Integendeel, er zijn veel verschillende kredietverzekeringspolissen. U kunt voor elke debiteur, transactie, land of gehele omzet een kredietverzekering afsluiten. Hierdoor is kredietverzekering niet gebonden aan bedrijfsgrootte. De hoogte van de verzekeringspremie hangt ook grotendeels af van de verzekering die u kiest. Daarnaast heeft de grootte van het bedrijf invloed op de hoogte van de premie. Een bedrijf dat miljoenen euro’s aan omzet heeft betaald, is natuurlijk meer dan een klein bedrijf. Kies daarom de kredietverzekering die het beste bij uw bedrijf past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *