Help ik ga met pensioen!

Je pensioen in zicht, maar wat nu? Jaren heb je er naar uit gekeken, maar je wilt ook je tijd goed indelen. Ga goed na welke levensstijl bij jou past en wat je wilt gaan doen. Als je meer het avontuurlijke type bent, heb je nu tijd om die dingen te doen. Plan allerlei uitstapjes en activiteiten. Maar geef je meer voor rust en ontspanning, dan ga je meer genieten van de kleine dingen in het leven. Maar hou je ervan dat je nog steeds een drukke agenda hebt en lekker bezig blijft? Dan kies je sneller voor een workshop of ga je nog klussen.

Waar moet ik beginnen

Zoek allereerst een hobby. Misschien zijn er nog hobby’s die je vroeger deed of heb je altijd als iets willen doen. Ga niet ineens in het wilde weg allerlei hobby’s doen maar stel doelen voor jezelf. Schrijf op waar je aan denkt en neem alles in overweging. Bedenk goed wat je wilt bereiken of wat er nog moet gebeuren. Wil je al een tijdje die ene kamer schilderen? Of toch liever je auto goed wassen? Denk klein en ga vooruit.

Blijf fit en vitaal

Blijf goed in beweging. Ga voorbeeld wandelen of fietsen om te zorgen dat je niet gaat vastroesten. Het houdt je fit en vitaal dus zorg dat je iets vindt wat bij je past. Ook kan het zorgen dat je meer in de buitenlucht te vinden bent. Jij bent waarschijnlijk niet de enige die met pensioen is dus maak contact. Zo kun je bijvoorbeeld een kaartmiddag houden of samen gaan fietsen. Blijf vooral een planning houden. Houdt een dagschema aan om niet in een sleur te komen. Het houdt het voor jezelf ook leuker. Maar zorg dat rust afwisselt met een activiteit. Je bent ten slotte met pensioen om ook meer te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *