Gezond zonnen, hoe doe je dat?

Gezond zonnen, hoe doe je dat?

Het weer valt nog een beetje tegen en we kunnen niet op vakantie. Maar we snakken allemaal naar de zonnige dagen die er zeker aan zitten te komen. Grote kans dat je dan, wanneer het zonnetje eenmaal doorbreekt, zo snel mogelijk de zon in wil. Maar de zon kan ook gevaarlijk zijn, zelfs als deze pas één dag schijnt. Het is van belang om je altijd goed te beschermen tegen de zon. En daarom een paar tips in deze blog.

Lekker shoppen

Als je veilig wil zonnen zijn er een aantal producten die je daar goed bij kunnen helpen. De eerste absolute must is natuurlijk zonnebrandcrème. Het kiezen van de juiste factor blijft altijd lastig, maar het zit zo: de factor laat zien hoeveel keer langer jij in de zon kan blijven zitten zonder te verbranden. Stel je zou in 2 minuten verbranden zonder zonnebrand, dan verbrand je met factor 50 pas na 100 minuten omdat het dan 50 keer zo lang kan. Hoe lager de factor, hoe vaker je moet smeren. Wat heel erg helpt is om te zorgen dat je een lekkere zonnebrand hebt, waar je je prettig bij voelt als je deze over je lijf smeert. Check bijvoorbeeld eens de Australiangoldshop zij hebben super veel lekkere opties waarmee je kan blijven smeren.

Leuke extraatjes

Zonnebrand met de juiste factor is dus een must. Maar er zijn ook nog leuke extra’s die je nóg meer beschermen, verzorgen of het gewoon wat leuker maken. Wil je bijvoorbeeld niet wachten tot je bruin wordt van de zon dan kun je speciale zonnebrand gebruiken met een soort ingebouwde zelfbruiner gebruiken zoals de Australian gold zonnebrand met bronzer. Als je al vaker naar de zonnebank gaat heb je misschien nog zonnebank crème liggen, die kun je ook onder de normale zonnebrand smeren voor extra bescherming. Een verkoelende aftersun aan het eind van de dag verzorgt je huid na afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *