Herstellen van een verslaving bij ‍Recovery Mental Healthcare

Er is sprake van verslaving als iemand zich in een toestand bevindt waarin die afhankelijk is van een middel of van een gewoonte. Dit gaat bijvoorbeeld om alcohol, drugs, medicijnen of pijnstillers. Maar ook verslavingen aan gamen en gokken komen veelvuldig voor. De gebruiker verliest de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van zijn normale, dagelijkse activiteiten. Recovery Mental Healthcare is een in verslavingszorg gespecialiseerde GGZ-instelling en biedt een professioneel platform met verschillende programma’s voor de behandeling van allerlei soorten verslavingen. De behandelaren en professionals geloven dat verslaving een progressieve en chronische ziekte is, die de hele persoon emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel treft. Ook gelooft Recovery Mental Healthcare dat chemische afhankelijkheid een familieziekte is. Familieleden en belangrijke anderen worden immers ook getroffen door de verslaving van een dierbare. 

 

Multidisciplinaire teams van behandelaren 

‍Recovery Mental Healthcare biedt ondersteuning bij allerlei verslavingen. Samen met de cliënt, diens naasten en het team van specialisten, wordt bepaald welk herstelprogramma het meest geschikt is. Daarbij ligt de focus op het creëren van een platform waar de cliënt zich op z’n gemak voelt en opnieuw de balans kan vinden. De professionals kijken naast de verslaving ook naar de eventuele onderliggende oorzaken. Ofwel: factoren die bepaalde gedragspatronen aanwakkeren. Bij ‍Recovery werken er multidisciplinaire teams. Dit houdt in dat de specialisten samenwerken met coaches, experts en ervaringsdeskundigen, om gespecialiseerde behandelingen aan te bieden die in het dagelijks leven goed zijn toe te passen.

 

Herstellen en in herstel blijven

De in verslavingszorg gespecialiseerde GGZ-instelling staat voor veiligheid en onvoorwaardelijke, transparante verbindingen. De behandelaren willen dat de cliënten zich in iedere situatie zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. Na de intake volgt een op maat gemaakt persoonlijk behandelprogramma, dat volledig is gefocust op herstel en in herstel blijven. Er wordt begeleiding geboden tijdens het hele proces van het herstel en ook is er nazorg. De programma’s variëren van detoxificatie, het Familie Programma en het 12 Stappen Programma. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ambulante behandelingen en klinische behandelingen. Deze ambulante behandeling bestaat uit wekelijkse individuele consulten voor een bepaalde periode. 

 

Er wordt hierbij een op een met de therapeut het verslavingsprobleem gewerkt. Bij klinische afkickprogramma’s worden mensen behandeld terwijl ze in de instelling of opvanglocatie verblijven en bieden 24 uur per dag zowel emotionele als psychologische ondersteuning.

 

Klinisch revalidatieprogramma

Een klinisch revalidatieprogramma is de meest effectieve optie voor iemand met een ernstige verslaving. Bijvoorbeeld voor een persoon die is verslaafd aan cocaïne. Dit leidt tot extreme psychologische en fysieke gevolgen die blijvende gevolgen kunnen hebben voor de gebruiker én de mensen om hem heen. Een cocaïneverslaving kan leiden tot financiële problemen, emotionele trauma’s bij gezinnen en uiteenlopende complicaties die professionele hulp vereisen om te genezen. Ondanks het feit dat coke zeer verslavend is en iemands leven verschrikkelijk kan vernietigen, zijn er mogelijkheden tot herstel. Wanneer iemand bereid is om hulp te zoeken en te aanvaarden, kan een cocaïneverslaving tot het verleden behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *